PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Comú d'Andorra la Vella facilitarà vinils per tapar els aparadors dels locals buits

L’ordinació d’higiene pública obliga a mantenir les façanes

Per El Periòdic

Els consellers Codina i Astrié presenten els models de vinils, ahir al Comú d’Andorra la Vella.
Els consellers Codina i Astrié presenten els models de vinils, ahir al Comú d’Andorra la Vella. | Comú d’Andorra la Vella
El Comú d’Andorra la Vella oferirà als propietaris de locals buits un disseny per posar vinils als aparadors –com ja es fa a Escaldes-Engordany– i, a més, la corporació regularà els tancaments d’obres. L’administració comunal també incidirà en l’aspecte de les façanes i de les terrasses que tinguin un impacte visual en la via pública.
 
La consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, i el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, van explicar ahir els canvis que el consell de comú té previst aprovar aquesta tarda en l’ordinació de la higiene pública, per incorporar aspectes que millorin la imatge de la parròquia. En aquest sentit, s’incorpora a l’ordinació que els propietaris dels establiments comercials tancats des de fa més de dos mesos hauran de cobrir interiorment amb vinils els aparadors, les portes d’entrada o les vidrieres que siguin visibles des de la via pública.
 
Per fer-ho, el comú facilitarà sense cap cost el disseny dels vinils al propietari, tot i que si ho prefereix també podrà proposar un disseny alternatiu que haurà de ser autoritzat prèviament pel comú. La corporació, amb la voluntat de millorar la imatge pública de la parròquia, farà una tasca d’acompanyament per anar incrementant de forma progressiva la xifra de locals buits embellits. En cap cas, la voluntat és coercitiva o sancionadora, segons es va deixar molt clar.
 
TANQUES D’OBRA / D’altra banda, les obres que es facin a la parròquia hauran de disposar a partir d’ara de les pertinents tanques o lones de protecció que impedeixin la visió de l’interior de l’obra i que garanteixin les màximes condicions d’integració paisatgística amb l’entorn. Els propietaris podran revestir els tancaments o lones amb dissenys, imatges o publicitat prèviament autoritzades pel comú, sempre que respectin l’estètica paisatgística de l’entorn i contribueixin al seu embelliment.
 
La revisió de l’ordinació d’higiene pública estableix que els propietaris i les persones que ocupin, siguin propietaris o llogaters, estan obligats a mantenir-los en adequades condicions de seguretat, neteja i imatge pública. Per tant, hauran de conservar en bon estat les façanes, les parets mitgeres, els aparadors, les vidrieres, les entrades, les escales d’accés i, en general, totes aquelles parts que siguin visibles des de la via pública.
 
L’ordinació estableix que cal abstenir-se d’instal·lar o dipositar qualsevol tipus de bé, mobiliari o antena a les finestres, balconeres, terrats i terrasses visibles des de la via pública que causi un impacte visual o trenqui els criteris d’homogeneïtat de la façana, ni tampoc estendre roba.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT