PUBLICITAT

La Massana

1,5 milions d’euros en recompres de participacions d'EMAP

Les entitats financeres es queden amb només 14,6 milions

Per El Periòdic

Representants del Govern del comú durant la sessió de Consell d’ahir.
Representants del Govern del comú durant la sessió de Consell d’ahir. | Eduard Comellas
El Consell de Comú de la Massana va autoritzar ahir una nova recompra de preferents valorada en 1,5 milions d’euros d’Estacions de Muntanya Arinsal Pal, el que suposa l’adquisició de gairebé 4,5 milions pels 14,6 que pertanyen a les entitats bancàries del país (que en un principi van arribar fins als 19 milions). A més, el cònsol major, David Baró, va afirmar que, a finals de mandat, aquesta xifra es reduirà fins a només 10,2 milions de participació per part dels bancs. «No només tenim previst aquesta rebaixa sinó també una reducció important de l’endeutament global», va afirmar Baró en la roda de premsa posterior al consell, mantenint la tendència «de reducció de les despeses de funcionament per poder augmentar la inversió» que, de cara a l’any vinent, es xifra en «gairebé dos milions d’euros». 
En relació a l’endeutament, s’estima que se situi al voltant del 85% a finals de 2017, el que suposaria «una reducció de gairebé set punts percentuals per sota del paràmetres de sostenibilitat».
 
També es va aprovar l’ordinació tributària i la de preus públics per a l’any vinent, que preveu una altra vegada la congelació de taxes i tributs, seguint la línia dels darrers anys. A més, també es va decidir tirar endavant una prova pilot de pas de vianants il·luminat amb leds per tal de millorar la seguretat dels vianants, arran de l’increment dels accidents ocorreguts en la zona urbana (comprovant d’aquesta forma si el sistema aguanta les baixes temperatures de l’hivern).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT