PUBLICITAT

Licitades obres de restauració de l’església de Santa Maria

Foment hi destinarà 170.000 euros de l’1’5% cultural

Església de Santa Maria d’Organyà.
Església de Santa Maria d’Organyà.
El Ministeri de Foment ha licitat, segons va publicar ahir el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), les obres de la cinquena fase de la restauració de l’església de Santa Maria d’Organyà. Els treballs començaran el primer semestre de l’any que ve i tindran un termini d’execució de quatre mesos.
L’import total de la intervenció ascendeix a 170.000 euros. El finançament íntegre anirà a càrrec del Ministeri de Foment, en el marc del Programa de Rehabilitació Arquitectònica. La millora inclou la reparació de l’escala d’accés al cor des del campanar, l’adequació de les instal·lacions de la calefacció, la supressió de barreres arquitectòniques, la restauració de la façana principal i altres elements monumentals, a més de la substitució de paviments.
Santa Maria d’Organyà és una església romànica situada al nucli d’Organyà, documentada per primera vegada l’any 993. El temple és conegut també perquè s’hi van trobar les Homilies, considerades els text literari més antic escrit en català.
El Programa de Rehabilitació de Patrimoni Arquitectònic aporta el finançament d’obres rellevants de rehabilitació del patrimoni arquitectònic amb els pressupostos del Ministeri de Foment, que finança els treballs i exerceix com a òrgan de contractació.
Els diners s’obtenen de l’1,5% de la contratació d’obra pública gestionada pel ministeri amb l’objectiu de garantir «la conservació i l’enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic» dels pobles de l’Estat espanyol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT