PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Arxiu Nacional obté imatges inèdites del santuari nou de Meritxell

Les fotografies van ser preses per l’escaldenc Josep Moles Demunt

Per EL PERIÒDIC

El santuari nou de Meritxell.
El santuari nou de Meritxell. | MARICEL BLANCH
L’Arxiu Nacional d’Andorra ha recuperat un conjunt d’imatges inèdites corresponents a la construcció del santuari nou de Meritxell, una obra de l’arquitecte Ricard Bofill que forma part del Conjunt Històric de Meritxell. El temple catòlic consagrat a la Verge de Meritxell va esdevenir un dels exponents més representatius de l’arquitectura d’Andorra del final del segle XX.
 
Les fotografies inèdites, segons ha informat l’Executiu, van ser preses per l’escaldenc Josep Moles Demunt durant l’execució de l’obra. Amb la troballa s’ha obtingut un complet reportatge gràfic en diapositiva a color de seguiment dels treballs de construcció del santuari fins a la seva inauguració, el 8 de setembre de 1976. L’encàrrec a Bofill va arribar després del malaurat incendi que va destruir el santuari romànic, l’original.
 
A més, segons el Govern, la recuperació d’aquestes imatges «ha estat possible gràcies a la generositat del senyor Moles i de la seva família». 
 
L’Arxiu Nacional d’Andorra reproduirà digitalment les imatges trobades i les posarà a disposició del públic per a la seva difusió cultural. En cas de voler-ne fer un ús comercial, l’interessat haurà de demanar l’autorització del propietari de les d’imatges. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT