PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Increment del 7,8% en el consum d’electricitat al mes de novembre

L’increment del consum dels darrers 10 anys s’eleva fins al 2%

Per Marc Solanes

Central de FEDA situada a Grau Roig.
Central de FEDA situada a Grau Roig. | Tony Lara
El consum elèctric d’Andorra durant el mes de novembre d’aquest any va ser de 51 GWh, una xifra que suposa un increment del 7,8% respecte el novembre del 2015, segons va informar FEDA en un comunicat oficial. Quant al consum acumulat durant l’any, aquest puja un 1,7% respecte al mateix període de l’any passat, mentre que pel que fa a la producció pròpia, Andorra va generar 7,9 GWh entre la central hidràulica (6,6 GWh) i el centre de tractament de residus de la Comella (1,3 GWh), dades que representen el 15% del consum total del país.
 
Les dades de consum del mes de novembre indiquen que la potència màxima registrada va ser de 110,8 MW, una situació que es va produir el dimecres 30 de novembre a les 20 hores.
 
D’altra banda, la demanda d’energia elèctrica d’aquest any, segons FEDA, es preveu que sigui un 1,3% superior a la de l‘any passat, una dada que confirma un gir important en relació als registres dels tres últims anys, en els quals s’han registrat davallades de forma consecutiva. Pel que fa als darrers 10 anys, l’increment del consum global se situaria en el 2%.
 
Les dades contrasten amb la davallada en el consum de gasoil de calefacció registrada en l’últim anys, que ja arriba al -30%, una tendència que s’explica per l’increment de les calefaccions connectades a la xarxa elèctrica.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT