PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les 92 empreses d’esports d’Actua acumulen 200 milions

Les entitats del clúster andorrà donen feina a 3.252 persones

Per EL PERIÒDIC

Presentació de l’estudi del clúster d’esports d’Actua, ahir.
Presentació de l’estudi del clúster d’esports d’Actua, ahir. | ACTUA
El clúster d’esports d’Actua va presentar ahir la primera diagnosi del sector feta al país. D’aquesta primera anàlisi es desprèn que la facturació de les 92 empreses que formen part del clúster d’esports d’Actua ascendeix als 200 milions d’euros, i que en conjunt donen feina a 3.252 persones. 
 
Segons els consultors de l’empresa Cluster Development, Maria Pedrals i Oriol Izquierdo, el turisme d’esquí i d’esports de muntanya «són els pilars més importants del sector i ara l’objectiu és impulsar un projecte pràctic orientat a totes aquelles empreses del món de l’esport que vulguin créixer, millorar les seves rendibilitats, innovar o internacionalitzar-se». 
 
Segona fase / Ara queda realitzar la segona fase de l’estudi. En aquest es marcaran les estratègies de futur recomanades per als diversos tipus de negoci, que han de ser «consensuades entre l’administració pública i el sector privat, a més de servir per millorar la competitivitat», segons va matisar el líder del clúster d’esports, Laurence Lestang.
 
Un instrument / D’altra banda, la directora d’Actua, Imma Jiménez, va detallar que aquest estudi «ha de servir per definir accions concretes perquè les empreses puguin créixer i ser més rendibles». A més, va recordar que el clúster «és alhora un espai de trobada i un instrument». Amb tot, Actua vol fer un seguit d’avaluacions del sector d’esports del país. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT