PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

I els bloquejats que s’han traspassat a Vall Banc?

El conseller del PS demana una explicació al Govern set mesos i mig després

Per El Periòdic

Una ciutadana passa per davant de la seu de Vall Banc, a la capital.
Una ciutadana passa per davant de la seu de Vall Banc, a la capital. | TONY LARA
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López va demanar ahir al Govern per la situació dels clients que, malgrat han estat traspassats a Vall Banc, encara no tenen accés a part dels actius que tenien contractats a Banca Privada d’Andorra. El parlamentari vol saber quina és la previsió de disponibilitat per a aquests productes, qüestió que des de l’Executiu s’haurà de respondre de manera oral durant la sessió de control prevista per a demà passat.
 
En l’escrit tramitat a Sindicatura, López va recordar que «ja fa set mesos i mig» que es va produir la creació de Vall Banc com a conseqüència del procés de resolució de BPA, seguint la Llei de reestructuració i resolució d’entitats de crèdit. Malgrat aquest temps superat, el conseller va destacar: «Segon les nostres informacions, existeixen importants problemes de disponibilitat en els actius dels clients», situació que afecta «la renda variable, els comptes en dòlars i productes d’assegurança i estalvi».
 
López va posar en relleu que «vist el termini passat», massa temps per al seu parer, és perfectament comprensible que existeixi «una important preocupació» en relació a aquesta qüestió. Per això, va formular la següent pregunta al Govern: «Quin és l’estat, a data d’avui, dels actius dels clients de Vall Banc i quina previsió efectua (...) quant a la seva disponibilitat?».
 
«Hem estat prou prudents» / El conseller general del PS va voler recordar que al llarg dels darrers mesos «hem estat prou prudents i responsables per no entorpir els calendaris i entendre que tot això té un procés perquè es pugui materialitzar» però ha apuntat que «ja és inevitable que hi hagi explicacions». I és que el conseller socialdemòcrata va opinar sobre tot allò que preocupa els afectats: «Hi ha un veritable neguit sobre la qüestió i dubtes sobre com s’ha produït el traspàs de BPA a Vall Banc».
 
Davant aquesta inquietud, a més, ha lamentat el silenci dels organismes responsables. «L’AREB està desapareguda pel que fa a l’opinió pública i l’INAF tampoc dóna explicacions», va indicar. Per això, «superat un termini raonable de temps», López entén que «és imprescindible fer la pregunta i que es pugui aclarir la situació i establir un calendari en què aquests comptes puguin estar disponibles».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT