PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Polèmica en la venda de vehicles

En els darrers 12 mesos s’acumula un increment de les matriculacions del 16,5%

Per Marc Solanes

Concessionari del Principat.
Concessionari del Principat. | Tony Lara
El 2016 s’erigeix com un dels períodes punters en termes de recuperació econòmica després que, durant dos mesos consecutius, el nombre de matriculacions de vehicles hagi sofert un increment notable, segons les dades publicades pel Departament d’Estadística. En concret, durant el passat mes de novembre s’ha matriculat un total de 366 vehicles, el que significa un increment del 25,3% respecte el mateix mes de l’any anterior. Si es desglossen el total de les vendes, les matriculacions de turismes pugen un 34,4% i les de camions i camionetes un 26,9%, mentre que les de motocicletes baixen un -10% i ho fan un -40% les d’altres vehicles. Pel que fa a les vendes de gener, l’increment se situa en el 15,9% respecte el mateix període de l’any anterior, mentre que si prenem com a referència els darrers 12 mesos, les dades indiquen un 16,5% més de vendes, el que suposa un total de 550 vehicles més. Pel que fa a les dades dels darrers quatre mesos, però, l’informe del departament confirma una tendència a la baixa en la venda de turismes i un ritme de venda positiu pel que fa a les motocicletes.

En perspectiva global, doncs, es tracta d’unes dades força positives que, si s’observen juntament amb les d’octubre, s’obtenen uns resultats que podrien llegir-se en clau de recuperació econòmica com a mínim en l’àrea de la venda d’automòbils, tant a nivell mensual com anual.

Concessionaris
 
Després de preguntar a diversos concessionaris, EL PERIÒDIC ha pogut comprovar una dicotomia en la percepció de les vendes, que sembla força diferent quan es pregunta directament als responsables de les botigues d’automòbils. «En el nostres cas, les vendes d’aquest darrer mes han estat molt inferiors a la de l’anterior, confirmant una tendència a la baixa que ens farà acabar l’any amb xifres gens positives», declarava el responsable d’un concessionari del país. D’altra banda, una representant d’un altre concessionari afirmava que «octubre i novembre han estat mesos relativament bons gràcies a l’empenta que ha generat la Fira d’Andorra la Vella», mentre que, quan va ser preguntada pels resultats anuals, va manifestar que «no hem millorat les vendes respecte el 2015, més aviat el contrari» reconeixent que «no s’ha complert ni de bon tros les expectatives generades».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT