PUBLICITAT

LA MASSANA

La Massana posa el punt final a deu dies de Mercat de Nadal

La trentena d’activitats atrauen un nombrós públic a la fira

Per EL PERIÒDIC

| EDUARD COMELLAS
la novena edició del Mercat de Nadal de la Massana va tancat les portes ahir al vespre, després de deu dies carregats de propostes, des de cantades a animacions teatrals, tallers o demostracions d’street cúrling.
Els 27 expositors van desmuntar la paradeta amb el convenciment que el mercat és una bona eina de promoció per als seus productes.
La consellera de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Jael Pozo va assegurar que «estem molt satisfets amb la bona acollida. Els punts de màxima afluència han estat els dissabtes i diumenges, sobretot al migdia, i també el dijous de la Puríssima. Ens ha visitat molt públic local, que repeteix d’any i any, i també molts turistes». Els comerciants expliquen que els moments àlgids quan a vendes han coincidit amb espectacles de carrer, que han atret força visitants, com els balls en línia del Club Internacional, o les actuacions de l’Esbart de les Valls del Nord, els Petits Cantors o la Grossand. També han captat l’atenció del públic les demostracions d’street cúrling i d’hoquei gel, dues de les novetats d’aquest any, que han estat possible gràcies a la col·laboració del Palau de Gel i de la Federació Andorrana d’Esports de Gel.
Un altre barem són els tallers, que han tingut tots una bona acollida. N’hi havia, per exemple, d’ornamentació d’ungles amb motius nadalencs, de decoració o de follets.
Pozo va remarcar també la vessant més cultural, que a banda dels concerts de jazz i gospel ha comptat enguany amb un recital poètic basat en les lletres de Lluís Llach.  La consellera també va voler agrair la col·laboració d’entitats, associacions i agents culturals de la parròquia, una implicació que ja s’ha convertit en la nota més característica del Mercat de Nadal massanenc.

participants / Els estands participants d’aquesta edició han estat: La Gespa, Iuca, Tot Natura, Coses de la Casa,  Manualitats OJ, les Galetes de l’Alla, Jabonuras by Mary Jabones, creperia Fred Oh! (dolços), El rebost del Padrí-, Més bo, el Chino, Tequilando, Pocions de Lluna Nova, Institucions Penitenciàries, embotits casolans de Planoles, l’Alquímia del Montsant, fotografia creativa Montserrat Altimiras, Melan, Cal Senzill, la Ratassia de la Carmeta, Cervesa Alpha, peixateria Balú,  Castanyes Nazario i la Xurreria.
Tant el públic del país com els turistes s’han interessat pels productes locals elaborats de forma artesana com la ratassia, la cervesa, les melmelades naturals, les creacions decoratives, els pastissos, les galetes i els dolços casolans, les arracades fetes amb ingredients naturals o les fotografies artístiques.
Pozo va indicar que ara s’acabaran de recollir els suggeriments de tots els participants per poder continuar millorant de cara a la desena edició.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT