PUBLICITAT

Aransa

Tres buguis andorrans s’han colat a l’estació d’Aransa

La circulació està prohibida a l’hivern, però els pilots van negar saber-ho

Per EL PERIÒDIC

Buguis a Aransa, dissabte.
Buguis a Aransa, dissabte. | Aransa
L’estació d’esquí nòrdic d’Aransa ha denunciat la irrupció de tres buguis, de matrícula andorrana, als circuits de fons dissabte al migdia, en el moment de màxima presència d’esquiadors a les pistes. L’estació de la Cerdanya està indignada per aquest fet, ja que l’acció va malmetre les traces de la zona, que estava perfectament preparada per a la pràctica de l’esquí nòrdic. 
 
Des d’Aransa han explicat a Ràdio Seu que, «amb l’estació plena de visitants», van rebre «la visita inesperada de tres buguis, provinents d’Andorra», que es van posar a «circular pel mig de les pistes d’esquí i van aturar-se en plena zona de debutants, on s’hi estaven impartint classes a famílies i nens». Un fet «d’extrema gravetat».
 
L’entrada dels vehicles va ser per un camí forestal que comunica els termes d’Aristot, Bescaran i Aransa. El trànsit està regulat per una normativa municipal que limita el pas de vehicles del 20 de novembre a l’1de maig, durant la temporada d’esquí. Quan els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals van interpel·lar els conductors, aquests van adduir que no hi havia cap senyal que informés de la prohibició del pas. L’estació ho nega i assegura  que la senyalització «és ben present». 
 
Els pilots van passar «per damunt d’unes pistes d’esquí perfectament treballades i van continuar la marxa durant sis quilòmetres mes, fins arribar a la base de l’estació». Aficionats, monitors i personal van rebre amb estupefacció la presència dels buguis, i mentre estaven baixant ja els va advertir que estaven posant en perill la integritat física dels esquiadors. Els conductors «van continuar lentament el descens fins a peu de pistes, sense causar, afortunadament, més danys aparents que els de les roderes dels vehicles». El fet que la neu fos dura va ajudar a reduir els danys.
L’estació ha contactat amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat per fer constar la infracció de la normativa vigent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT