PUBLICITAT

Madrid

De la Mata cita a declarar el fill petit de Pujol

El jutge considera que és «necessari» acumular la causa perquè hi ha «un patró de comportament reiterat durant anys»

Per EL PERIÒDIC

Oleguer Pujol Ferrusola.
Oleguer Pujol Ferrusola. | EFE
El jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, va acordar assumir ahir tota la causa relativa al patrimoni de la família Pujol-Ferrusola. Un cas que fins ara portava el jutge Santiago Pedraz. Entre les diligències que ha ordenat de la Mata, i segons ha informat Europa Press, es troba la citació d’Oleguer Pujol, el fill petit de l’expressident de la Generalitat, pel proper 12 de gener.
 
De la Mata considera que és «necessari» acumular la causa perquè hi ha «un patró de comportament reiterat durant anys» entre els diferents membres de la família que «apunten elements bàsic d’una organització els perfils definitius dels quals estan sota investigació i pendents de qualificar».
 
I és que en un dels seus autes el jutge assegura que els membres de la «família Pujol-Ferrusola han vingut orquestrant durant anys una estratègia compartida i coordinada per desenvolupar diferents negocis econòmics, generar rèdits, amagar-los i distribuir-los entre tots d’acord amb diversos criteris establerts per aconseguir la neteja dels arxius aconseguits». 
 
Comptes d’Andorra / Amb tot, de la Mata conclou que la investigació de les irregularitats per les que s’acusa a la família no es pot fer de forma autònoma respecte l’origen i gestió dels fons apareguts a Andorra i respecte els quals es manté «un suposat origen hereditari». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT