PUBLICITAT

Andorra La Vella

Eva Descarrega, nova ministra de Funció Pública i Reforma Administrativa

Martí assegura que el fet de dividir la cartera permetrà agilitzar els calendaris de la reforma / El nou organigrama completa el buit que va deixar Alcobé al presentar la seva dimissió

Per ESTEFANIA GRACIA

La nova ministra de Funció Pública i Reforma Administrativa, Eva Descarrega, durant una roda de premsa
La nova ministra de Funció Pública i Reforma Administrativa, Eva Descarrega, durant una roda de premsa | SFGA
Eva Descarrega serà la nova ministra de Funció Pública i Reforma Administrativa, una cartera que fins ara encapçalava Jordi Alcobé i que va decidir abandonar després de fer-se públic que havia cobrat de BPA mentre ja exercia de ministre. 
 
Alcobé també estava al cap davant del Ministeri de Telecomunicacions i Transports, unes competències que ara passarà a assumir l’actual ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. 
El cap de Govern, Toni Martí, va ser l’encarregat de comunicar ahir les noves reestructuracions ministerials, i segons el mateix, aquestes són les «adients» i permetran «cobrir» el buit que va deixar Alcobé al presentar la seva dimissió. 
 
Focus en la reforma / Martí també va destacar que la decisió de dividir el ministeri i posar a Descarrega únicament sota les competències de Funció Pública i Reforma Administrativa «ja mostra quina és la voluntat del Govern», fent referència així a què la intenció de l’Executiu és agilitzar els terminis de la reforma de funció pública i escurçar el calendari. Tanmateix, i fent esment a la continuïtat del Govern, Martí va matisar que a l’Executiu «li queden dos anys llargs de mandat i no renuncia a cap projecte: no renuncia a la modernització i agilització de l’administració i a la reforma de la funció pública, ni tampoc a l’obertura del país». 
 
Competències de Torres / Entre altres competències, amb la nova cartera Torres passarà a encapçalar el projecte de l’heliport, una iniciativa que fins ara es duia en conjunt entre el seu ministeri i el d’Alcobé. 
 
D’altra banda, Torres s’incorporarà al Consell d’Administració d’Andorra Telecom per donar compliment a les seves funcions com a ministre de Telecomunicacions.  
 
Altres moviments / Eva Descarrega era fins ara la secretària d’Estat de Justícia i Interior, un càrrec que adquirirà Ester Molné, una professional del món del dret que actualment col·labora com a assessora al Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, segons va detallar Martí durant la roda de Consell de Ministre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT