PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els metges liberals i els assalariats passaran a tenir les mateixes obligacions

Els professionals actuaven sense una «dependència jeràrquica clara»

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre de Salut, ahir.
El ministre de Salut, ahir. | MARICEL BLANCH
Els metges liberals i els assalariats passaran a tenir les mateixes obligacions i hauran d’atendre seguint les mateixes directrius, així ho va detallar ahir el ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, durant la presentació del nou Reglament general d’estructura i funcionament del Centre Hospitalari Andorrà (CHA) i la modificació del Decret del Reglament de la Direcció assistencial i la Direcció econòmica i de recursos generals del Servei Andorrà d’Assistència Sanitària (SAAS). 
 
Marfany va destacar que fins ara els metges que treballaven per compte propi actuaven sense tenir una «dependència jeràrquica clara», i això «dificultava» la gestió dels equips. D’aquesta manera, els metges –independentment del tipus de vinculació contractual que tinguin– hauran de seguir una sèrie de reglamentacions per «posar ordre» i anar tots a una. Entre altres, els professionals de la salut hauran de participar en l’elaboració de protocols i en les sessions i comissions que determini el Cap de Servei. Tanmateix, tindran l’obligatorietat de cobrir els serveis de guàrdies i enregistrar l’activitat en l’historial mèdic electrònic. 
 
A més, quedarà regulada l’obertura d’expedients «informatius i disciplinaris», segons va matisar Marfany. 
 
Actualització dels certificats / El nou Reglament també obre la possibilitat que tot professional certifiqui periòdicament els seus coneixements i capacitats d’acord amb la normativa que es pugui implementar en el futur. Segons Marfany, aquesta és una iniciativa que ja s’implanta en els països europeus. 
 
Càrrecs de confiança / D’altra banda, el director assistencial del SAAS, Joan Martínez, va remarcar que amb el Reglament desapareixeran els contractes determinats per als càrrecs de confiança de la Direcció i es redefiniran els convenis de col·laboració amb entitats alienes amb objectius assistencials i de formació continuada dels professionals. Malgrat els qui ja estiguin en aquest càrrec el mantindran fins que s’acabi la seva contractació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT