PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les produccions d’Ull NU es converteixen en patrimoni

L’associació signa un contracte de 25 anys de durada amb el Govern

Per El Periòdic

Gelabert i Mas signen l’acord.
Gelabert i Mas signen l’acord. | S.F.G.A.
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el director del Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull NU, Hèctor Mas, van signar ahir un contracte que formalitza el lliurament per part de l’associació de la seva documentació en format electrònic i digital per un termini de 25 anys. Finalitzat aquest, el dipòsit s’anirà prorrogant tàcitament per períodes 5 anys.
 
L’arxiu lliurat està format pels documents fundacionals de l’associació, documents corresponents a l’organització de les diferents edicions del Festival Ull Nu (2012, 2013, 2015, 2016): programes, imatge gràfica, pressupostos, fotografies i notes de premsa així com les creacions audiovisuals de nacionalitat andorrana perquè siguin igualment conservades i formin part del patrimoni audiovisual.
 
Pel que fa a les pel·lícules presentades per nacionals andorrans i que han estat seleccionades, l’Arxiu conserva l’obra audiovisual tot i ser propietat dels seus autors, en tant que testimoni de la creativitat artística del país. L’Arxiu podrà posar a disposició dels usuaris aquest material així com utilitzar-lo per a les finalitats que li són pròpies. En el cas que algú estigués interessat en fer algun altre ús de les imatges, l’Arxiu Nacional el contactaria perquè fes les gestions necessàries amb els directors de les pel·lícules.
 
L’associació Ull Nu –constituïda l’any 2013– és una organització sense ànim de lucre que té per objecte afavorir un punt de trobada i intercanvi dels creadors audiovisuals. La seva activitat principal és la realització del Festival Ull-Nu, el primer i únic festival audiovisual de joves creadors dels Pirineus. Els joves presenten les seves videocreacions en les categories següents: ficció, animació, documental, videoclip, publicitat, videoart/experimental, esport o menors de 18 anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT