PUBLICITAT

Sant Julia de Lòria

El Comú de Sant Julià proposa un impost per tenir mascota

El Govern i l’oposició van coincidir en la necessitat de millorar la higiene

Per Marc Solanes

Un gos passeja pels carrers d’Andorra la Vella.
Un gos passeja pels carrers d’Andorra la Vella. | Maricel Blanch
Malgrat la duresa de la sessió de consell de comú celebrada ahir a la capital laurediana, el govern i l’oposició van apropar postures quan es va parlar de la higiene i la neteja de la parròquia al torn de precs i preguntes.
 
El conseller Joan Visa, responent a la pregunta formulada per l’oposició, va donar una llarga i extensa explicació sobre els fets i les accions que s’han anat duent a terme durant la legislatura vigent, entre les quals destaca la proposta «d’un impost per la tinença d’una mascota amb l’objectiu de sufragar les despeses generades pels pipicans –que es pretenen començar a instal·lar a partir de 2017– i les bosses de plàstic».
 
En total, segons es va informar durant el consell, hi ha censats més de 1.600 gossos, el que suposa una xifra relativament elevada per una població de poc més de 8.000 habitants.
 
El Govern i l’oposició van coincidir en el fet que «l’incivisme d’una part de la ciutadania» està provocant que «els carrers de la ciutat acumulin brutícia fins a nivells preocupants». Segons Visa, «el carrers que es netegen abans de l’inici de l’escola» s’han de tornar a netejar perquè, en qüestió de minuts, «tornen a fer fàstic». Així doncs, des del comú es va exposar que s’estan estudiant tant mesures sancionadores per a que les condicions del municipi milloren a nivell d’higiene com d’altres propostes que, actualment, es troben en estudi.
 
Pel que fa al treball relatiu a les proves d’ADN dels gossos, però, el Govern i els comuns segueixen treballant conjuntament per desenvolupar el projecte i poder-lo aplicar amb la major celeritat possible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT