PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les obres al Fener acaben a temps per reobrir el trànsit al Nadal

La primera fase s’ha fet en un mes i mig i ha costat 600.000 euros

Per Iván Moure

Ciutadans creuant l’avinguda del Fener mentre s’acaben les obres, ahir.
Ciutadans creuant l’avinguda del Fener mentre s’acaben les obres, ahir. | Maricel Blanch
El Comú d’Escaldes-Engordany va iniciar el 7 de novembre passat els treballs de renovació dels serveis i embelliment de l’avinguda del Fener i avui, gairebé set setmanes més tard, es reobre la circulació a les tres de la tarda, una vegada finalitzades les obres de la primera fase, sobre una superfície de 1.784 metres quadrats des de la cruïlla del carrer Sant Antoni fins a la sortida de l’aparcament comunal del Fener i pel cost que s’havia previst incialment: 600.000 euros.
 
El cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, va voler «felicitar» l’empresa constructora perquè s’han complert els timmings i es reobre la circulació de cara al Nadal. «Era difícil, però s’ha aconseguit. S’han fet excavacions de fins a dos metres de profunditat i no sabíem que ens hi podríem trobar però de problemes n’hem tingut els justos».
 
La transformació de l’avinguda no està acabada al cent per cent. Fins ara s’ha fet tota la separativa d’uns 200 metres lineals del carrer i les voravies; de l’aparcament amb barrera no s’ha canviat res i «pròximament», va detallar el cònsol menor, s’inaugurarà el de les bordes del Prat, amb poc més de 40 places. Quant al mobiliari urbà, s’han de canviar els fanals, posar papereres noves, alguns bancs i arbres, però serà «quan hagi acabat tota l’obra», segons Calvet. 
 
Perquè la renovació de l’avinguda del Fener s’ha previst en tres fases i queden dues per fer. La segona s’engegarà després del Nadal i es treballarà des del Fener fins a l’encreuament de Ciutat de Sabadell; la tercera es farà a les dues sortides cap al carrer de la Unió i el del Picó. Tot, costarà prop de dos milions d’euros.


Calvet: «Posem càmeres per vigilar, agradi o no»

Calvet també va explicar el perquè de la instal·lació de més càmeres, que es va aprovar en junta el dijous passat, l’endemà dels furts a set locals de la zona vella d’Escaldes-Engordany. Ja hi havien cinc a l’avinguda Carlemany, on es posaran dues més, i s’instal·laran un parell a l’Arxiu Històric: «És necessari», va afirmar amb contundència el cònsol menor. «No vigilem la gent, sinó l’entorn, que no passi res. Posem càmeres per vigilar, agradi o no». El robatori múltiple també va portar el comú a voler ampliar la vigilància amb el Servei de Circulació, però la visió de Calvet és que situacions com aquesta són difícils de detectar: «Ara fan més rondes, però és que ja en feien, també a la nit. El furt va ser a les 5.30 del matí i segurament estaven a un altre lloc. Es fa difícil estar a tot arreu i controlar aquest tipus de vandalisme».
PUBLICITAT
PUBLICITAT