PUBLICITAT

La Massana

El Comú de la Massana inverteix un 28% més que el curs anterior

El pressupost de 2017 arribarà fins als 12,5 milions d’euros

Per El Periòdic

Membres del Govern del comú amb el cònsol Major, David Baró, al centre de la fotografia, ahir.
Membres del Govern del comú amb el cònsol Major, David Baró, al centre de la fotografia, ahir. | Comú de la Massana
El Comú de la Massana va aprovar ahir en sessió de Consell el pressupost per al proper any –a diferència del de Sant Julià, que recentment va prorrogar la seva aprovació per a principis del curs vinent–, situat en 12,5 milions d’euros. Pel que fa a la inversió, aquesta creix un 28% respecte la del 2016, arribant als 1,9 milions d’euros. «Es tracta d’un pressupost equilibrat i eficient, en què continuem fent un esforç destacat en la reducció de la despesa corrent i que alhora ens permet augmentar la inversió», va afirmar el cònsol major i president de la comissió de Finances, David Baró. Entre les inversions que es preveuen, destaca l’eixamplament de la carretera secundària de Sispony, en un revolt molt pronunciat a l’entrada del poble. També es continuarà amb la campanya de renovació de voreres, en la millora dels equipaments i en el manteniment del mobiliari urbà.
 
Per contra, la despesa corrent continua la seva tendència a la baixa, exactament un 0,67% per sota de l’exercici anterior, mentre que el que creix és la previsió dels ingressos corrents en un 3,4%. Pel que fa a l’endeutament, la projecció per al 31 de desembre del 2017 és d’11,1 milions d’euros, una xifra que queda molt lluny dels 43 milions del 2012, concretament un 74% menys que abans de l’operació de venda d’accions i un 42% menys que després de realitzar-se aquesta operació. En els darrers exercicis, l’endeutament està seguint una evolució negativa, reduint-se més d’1,5 milions per any. Pel que fa a la liquidació provisional de comptes a 30 de setembre del 2016, el resultat provisional és d’un superàvit de 2,3 milions d’euros, tot i que la xifra acabarà sent lleugerament inferior perquè encara queden diversos treballs per liquidar.
 
El conseller de la minoria, que va votar a favor del pressupost, va voler matissar que «s’hauria de destinar una partida superior a la inversió» i va valorar positivament els principis de prudència, contenció i sostenibilitat amb què s’ha elaborat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT