PUBLICITAT

Sant Julia de Lòria

‘Jesucrist Superstar’ arriba al Principat

Quatre escenes de la famosa producció de Broadway protagonitzaran un taller musical a les escoles de La Trapa de Sant Julià

Per El Periòdic

Oriol Vilella, Josep Roig i Irina Robles durant la presentació del taller, ahir.
Oriol Vilella, Josep Roig i Irina Robles durant la presentació del taller, ahir. | ana / S.F.
La música, la dansa i el teatre es trobaran en el projecte de les escoles de La Trapa de Sant Julià amb el musical Jesucrist Superstar, que durant tres mesos vol reunir una vintena d’alumnes al voltant dels assajos i el treball sobre quatre escenes triades d’aquest musical. El famós musical de Broadway combinarà música, dansa i teatre en una activitat que, segons el conseller de cultura del comú lauredià, Josep Roig, «és una oportunitat singular perquè la gent pugui formar part d’un esdeveniment d’aquestes característiques».
 
Gairebé mig segle 
 
Sota la direcció de la professora de teatre Irina Robles i Oriol Vilella, aquesta obra – que es va compondre l’any 1969 i que es va representar el 1970 a Broadway i a Londres–, compta amb multitud d’adaptacions. Vilella va considerar les possibilitats que té l’obra «en les disciplines de dansa i teatre» i que, des del punt musical, ha estat escollida perquè «suposa el primer musical rock», que permetrà als alumnes seguir formant-se en aquesta disciplina. Durant deu sessions, que es realitzaran els dissabtes de 10 a 13:30 hores, es desenvoluparan les assignatures de cant modern, dansa jazz i interpretació. El taller s’iniciarà el 14 de gener i el 2 d’abril es farà l’escenificació de les quatre escenes amb una banda sonora en directe a l’Auditori Claror.
 
Obra controvertida
 
«Ens cridava molt l’atenció perquè aquesta obra tenia un punt de controvèrsia i revolució», va recordar la professora de teatre Irina Robles, ja que durant la seva estrena, 46 anys enrere, va aixecar molt de rebombori. D’altra banda, també va destacar que en aquesta activitat totes les disciplines «van plegades en l’assaig de quatre escenes que signifiquen quatre moments emblemàtics que poden ser molt interessants de treballar».
Roig, per la seva banda, va voler destacar el sentit de la proposta com la «d’un projecte global i integrador de les arts escèniques» amb un treball aprofundit dels alumnes i com una «oportunitat singular perquè la gent pugui formar part d’un musical». El conseller, a més, considera que la iniciativa dóna sentit als aprenentatges i afegeix elements de motivació.
 
El preu d’inscripció al taller és de 150 euros per alumne per a una obra que es representarà per primera vegada al país. En aquest sentit, el musical va ser qualificat com «una obra cultural emblemàtica que no mor mai» malgrat segueixin passant els anys. La representació constitueix una òpera rock que se centra en els interrogants polítics i personals de Judes Iscariot i, com no podia ser d’altra forma, Jesús.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT