PUBLICITAT

Andorra la Vella

Adaptació a les normes financeres internacionals

Es contemplen les entitats del sistema financer i els organismes d’inversió

Per El Periòdic

| MARICEL BLANCH
El Govern, a proposta del ministre de Finances, Jordi Cinca, va aprovar ahir el Decret pel qual valida el marc comptable aplicable a les entitats operatives del sistema financer andorrà i als organismes d’inversió col·lectiva de dret andorrà, de conformitat amb les normes internacionals d’informació financera adaptades a la Unió Europea i adoptades també per Andorra. El Decret instrumentalitza un sistema específic d’incorporació de les Normes Internacionals d’Informació Financera que tinguin per destinatàries a les entitats operatives del sistema financer andorrà i als organismes d’inversió col·lectiva de dret andorrà.
 
En aquest sentit, també es va informar de la creació d’un Comitè Tècnic que té com a objectiu el manteniment del marc comptable amb l’objectiu de determinar la necessitat i conveniència d’incorporar les normes al nostre ordenament jurídic.

Aprovació de l’entorn de protecció dels santuaris

El Consell de Ministres, a proposta de la titular de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha aprovat la publicació de l’Edicte pel qual es delimitarà l’entorn de protecció del Santuari nou i del Santuari vell de Meritxell, a la parròquia de Canillo, així com els criteris que han de regir les intervencions sobre els béns immobles d’interès cultural i el seu entorn. 
 
La resolució de l’edicte estipula la delimitació i justificació de l’entorn de protecció dels monuments a la parròquia de Canillo, que es divideix en dues zones. La primera està constituïda per les finques que delimiten amb aquests monuments dins d’un radi de 20 metres. La segona és una proposta al Comú de Canillo de quin són els criteris arquitectònics i urbanístics que han de regir les intervencions al voltant d’aquests monuments.

Pla comptable per al sector públic

El Govern també va aprovar el Reglament relatiu a l’adopció de les Normes internacionals de comptabilitat del sector públic amb el caràcter de Pla marc per al sector públic estatal del Principat d’Andorra. El pla substitueix la normativa anterior i és d’aplicació obligatòria a l’Administració general i a les seves entitats dependents, i contempla les normes internacionals de comptabilitat del sector públic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT