PUBLICITAT

Oliana

‘Els Pastorets’ omplen Oliana amb un toc d’humor

La població representa l'obra de Josep Maria Folch i Torres

Per EL PERIÒDIC

Cartell de la representació.
Cartell de la representació. | RÀDIOSEU
Oliana va acollir ahir i avui, a la sala polivalent del Pavelló Francesc Betriu, la representació de l’obra Els Pastorets. L’escenificació, produïda pel Centre Olianès, va comptar amb la implicació d’un ampli equip de persones.
 
D’aquesta manera, aprofitant que enguany és el centenari de l’estrena de l’obra original de Josep Maria Folch i Torres, la població alturgellenca es va voler afegir a la celebració amb una versió inspirada en el text original però amb un enfocament diferent pel que fa als personatges i l’argument, donant-li a més un toc d’humor. Cal recordar que Oliana té una llarga tradició en la representació dels Pastorets. Doncs l’obra ha estat recentment recuperada, però la població ja havia estat representant dita producció amb decor fins l’any 2011. 
 
Els pastorets / L’obra Els Pastorets és una representació teatral típica de les festes de Nadal que es representa a molts indrets de Catalunya. L’argument combina els continguts del naixement de Jesús, la lluita del bé i del mal entre àngels i dimonis, i diverses històries i diàlegs dels pastors que rememoren el primer Nadal.En general, l’argument es construeix a partir de tres històries: la primera, les esposalles de Josep i Maria, la parella en cerca de posada i el naixement; la segona, la lluita entre àngels i dimonis; i la tercera, centrada en els pastors, de caràcter còmic i costumista. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT