PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Neix un portal informatiu meteorològic pel Pirineu

La web pretén donar informació adaptada a les activitats esportives

Per El Periòdic

Amb el nom de MeteoMuntanya s’ha creat un portal web que combina les potencialitats d’un web amb la flexibilitat d’un bloc, facilitant l’accés a una gran varietat d’informació meteorològica des de qualsevol indret del país de forma optimitzada pels diversos dispositius mòbils.

L’acord de col·laboració entre el Servei Meteorològic de Catalunya i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha permès posar en marxa aquest nou producte de consulta i difusió d’informació meteorològica per als qui fan activitats esportives i de lleure a la muntanya amb la intenció d’omplir un buit existent i esdevenir referència en relació amb la meteorologia de muntanya i les diverses variables meteorològiques que poden afectar a la seguretat.

Predicció Muntanya/ Cada divendres es farà una predicció específica pel cap de setmana, centrada en els aspectes relacionats amb la seguretat, de les condicions meteorològiques més probables als diversos massissos del país.

Predicció Competició/ Així mateix, l’SMC també realitzarà una predicció meteorològica d’aquells esdeveniments esportius que la FEEC consideri que són d’interès destacat en relació amb les diferents disciplines esportives: curses de muntanya, marxes de resistència,  competicions d’esquí de muntanya, etcètera.

El Temps en directe/ La web també disposa d’un apartat que compta amb un recull de les principals eines de monitoratge meteorològic a temps real de les quals disposa l’SMC: dades de radar, d’estacions meteorològiques automàtiques, de detecció de descàrregues elèctriques o d’informació provinent dels observadors i vigilants. Alhora el portal té un accés directe als butlletins audiovisuals de predicció pel Pirineu o general de Catalunya. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT