Zagreb

Zagreb, talismà de nou per a Gutiérrez

L'andorrana torna a classificar-se per a la segona mànega a l’estació on fa dos anys va fer-ho per primer cop

Mireia Gutiérrez en plena competició, ahir a l’eslàlom de la Copa del Món de l’estació croata de Zagreb on va obtenir la 25a posició. | LAURENT SALINO / ZOOM AGENCE
Mireia Gutiérrez va tornar a viure un idil·li ahir amb Zagreb. L’estació croata va tornar a ser talismà per a la primera espasa femenina d’alpí de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), que va tornar a classificar-se per a una segona mànega de la Copa del Món d’eslàlom allà on ho havia aconseguit fa tot just dos anys, per primera vegada en la seva carrera esportiva.

Gutiérrez va acabar llavors en la 20a posició i va obtenir 11 punts. Aquesta vegada s’ha quedat sense puntuar, ja que tot i acabar la 25a  –i última– de les que van acabar, no va complir amb el requisit bàsic d’acabar a un 8% del temps aconseguit per la guanyadora.

Cau i es queda sense puntuar / La corredora de l’ECOA sortia la tercera en la segona mànega i un stop and go la va fer perdre molt de temps; va fer un interior i va anar a parar al terra però malgrat remuntar la porta i continuar, va aturar el crono en 1.16.00 per acabar amb un acumulat de 2.19.72, a 17.19 segons de la guanyadora –l’eslovaca Veronika Velez Zuzulova– i un percentatge de temps insuficient del 14%.

La representant tricolor es va quedar sense puntuar malgrat que venia de fer una gran actuació a la primera mànega. Partia amb el dorsal 54 de 67 participants i va fer el 29è millor registre de les 31 classificades –les dues últimes van fer el mateix temps–, en una baixada a la qual va haver-hi 21 desqualificades, entre elles algunes top com ara l’estatunidenca Mikaela Shiffrin, la italiana Manuela Moelgg, la noruega Nina Loeseth o la suïssa Wendy Moldener.

Amb tot, Gutiérrez està vivint la seva millor temporada a la Copa del Món, des que va debutar a la Molina al 2008. Si fa dues temporades va classificar-se per primera vegada per a una segona mànega a Zagreb, aquest any ho ha fet a la seva estació talismà i també a Semmering (Àustria) la setmana passada, on va finalitzar la 26a i va sumar 5 punts per al rànquing de la Copa del Món.

La propera oportunitat en la màxima cita mundialista serà el diumenge vinent a Maribor (Eslovènia), com sempre en eslàlom.

Setè podi de la temporada d’Axel Esteve en un eslàlom FIS a Auron

Àxel Esteve va sumar ahir a l’estació francesa d’Auron el seu setè podi en el que va de temporada, en la primera cursa que afrontava de l’any nou. El corredor de l’ECOA va fer el segon millor temps en les dues mànegues, però va acabar en el tercer lloc a 28 centèsimes del guanyador, el corredor local Simon Piolaine i va obtenir 27,51 punts que no milloren els 23,01 que té actualment. El segon millor andorrà va ser Josh Alayrach, que va finalitzar quart a tan sols dues centèsimes d’Esteve. Més lluny van acabar Kevin Courrieu i Àlex Rius, que van compartir la 15a plaça en aconseguir el mateix temps, i Mati Vargas, 17è. Arià Missé va ser l’únic de la delegació tricolor que no va puntuar en no acabar la primera mànega. Avui hi ha un segon eslàlom FIS a la mateixa estació.

Per últim, a Tignes hi havia la resta de la delegació de l’equip femení de la FAE, on hi ha una sèrie de proves FIS de velocitat aquests dies. Ahir tocava un descens al qual Carmina Pallàs va ser la 13a amb 51,11 punts que milloren els 52,67 que té actualment. Cande Moreno va ser la 33a, Sara Raméntol va la 45a tot i estar malalta i Clàudia Mijares, la 58a. Avui, un altre descens.