PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Recital de Despres al Dakar i brillants també España i Barreda

El pilot d’Arinsal guanya l’etapa 4 amb 10 minuts de marge i se situa líder

Per El Periòdic

Un camió durant l'etapa 4, ahir entre San Salvador de Jujuy i Tupiza.
Un camió durant l'etapa 4, ahir entre San Salvador de Jujuy i Tupiza. | DAKAR.COM
Semblava que, valorant les tres etapes inicials del Dakar 2017, Cyril Despres no estava a l’altura dels més ràpids. Es va anar deixant minuts dia a dia fins que dimecres va anar a dormir a un quart d’hora del líder Loeb. Ahir, però, ja en un terreny similar al seu hàbitat, de muntanya i altura, va ser el seu dia i va oferir un recital. 16 quilòmetres d’especial entre San Salvador de Jujuy i Tupiza que el pilot d’Arinsal va completar més ràpid que ningú i amb un marge de gairebé onze minuts sobre el segon, el finlandès Mikko Hirvonen, i ha pujat a la primera posició de la general. Segon és el seu compatriota i company de Peugeot Stéphane Peterhansel a més de quatre minuts. Loeb ara està a sis i és quart.
 
En la categoria de motos, Barreda va defensar el seu primer lloc a les mil meravelles. Sunderland, el que era el seu màxim perseguidor i estava a deu minuts, ha deixat de ser-ho. Va acabar segon però ara és més lider, amb 18 minuts de marge respecte del xilè Quintanilla. De la seva banda, Cristian Espanya va pujar un esgraó més i va aconseguir una brillant 24a posició. El de KTM no para de pujar llocs a la taula i molt probablement s’ha situat en el top-30 de la general (les classificacions no estaven actualitzades al tancament d’aquesta edició).
 
Per últim, en camions, Jordi Ginesta va viure una etapa sense incidències en l’assistència i, centrat en carrera al 100%, va obtenir el 23è millor temps, mentre que Llovera va ser el 26è. Tots dos partien a la quarta jornada en el top-40 de la general.
 
Avui toca etapa de les dures, amb 692 quilòmetres d’especial entre Tupiza i Oruro.
PUBLICITAT
PUBLICITAT