PUBLICITAT

Chilecito

Barreda s’imposa a la desena etapa

Despres conclou tercer la jornada i té encarat el podi final per la pèrdua de temps de Roma

Per EL PERIÒDIC

Joan Barreda, en una de les pistes de l’etapa.
Joan Barreda, en una de les pistes de l’etapa. | EFE / David Fernández
Després del trasbals que va suposar traslladar-se cap a Chilecito, el Dakar es va poder reprendre. Els pilots residents van tenir un paper destacat en la desena etapa, que tenia l’arribada a San Juan. Joan Barreda guanyava en motos.
 
El pilot de Torreblanca es va veure beneficiat per la penalització d’una hora del francès Michael Metge, que s’havia imposat. L’abandonament del xilè Pablo Quintanilla, que era segon a la general, permet al castellonenc ser cinquè a 53.47 minuts del líder, el britànic Sam Sunderland. «Ara no tinc res a perdre. Des que em van imposar la sanció d’una hora es va anar complicant molt la cosa, encara que anava bé i feia bones etapes. Però bé, donaré el millor de mi mateix fins a l’últim moment», indicava Barreda. Cristian España va finalitzar el dia 25è a 1.05.07 hores i es troba 24è a la general a 3.35.03 del líder.
 
En cotxes, Cyril Despres va ser tercer a 10.01 del guanyador, el seu compatriota Stéphane Peterhansel, que al km 83 havia atropellat al motorista esolvè Simon Marcic, que li va provocar la fractura de tíbia i peroné. Es va quedar al costat del pilot balcànic per assistir-lo i el temps que va perdre li va ser retornat. Havia finalitzat l’etapa tercer i la va acabar guanyant. Despres afiança el tercer lloc a la general i es trova a 25.40 de Monsieur Dakar. Nani Roma, quart, va perdre temps i es troba a més d’una hora del líder. Al tancament d’aquesta edició Albert Llovera i Jordi Ginesta encara no havien arribat.
PUBLICITAT
PUBLICITAT