PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Nieve negra’, amb Darín, Costa i Sbaraglia, s’estrena a l’Argentina

Els exteriors es van rodar a Andorra amb la implicació de la productora Independent Club

Per E. J. M.

D’esquerra a dreta, Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, Martín Hodara i Laia Costa, ahir a Buenos Aires.
D’esquerra a dreta, Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, Martín Hodara i Laia Costa, ahir a Buenos Aires. | Eukene Oquendo
Quan la sang vessa sobre la neu, la blancor s’ennegreix. Amb aquest fenomen juga la pel·lícula Nieve negra, rodada en part a Andorra, concretament al coll d’Ordino, que al film representa la Patagònia argentina. El llargmetratge s’estrena el 19 de gener a l’Argentina, i encara no s’ha previst la seva estrena al Principat. La coproducció es va presentar ahir a Buenos Aires amb el seu director, Martín Hodara, i tres dels protagonistes, Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia i la catalana Laia Costa. També hi actuen Federico Luppi i Dolors Fonzi.
 
La pel·lícula és una coproducció  argentina, espanyola i andorrana, amb la participació de A Contracorriente Films, Gloriamundi Producciones, Bowfinger International Pictures, Pampa Films i l’andorrana Independent Club. Durant l’estada al Principat de les estrelles argentines de la gran pantalla, que va tenir lloc el març de l’any passat, Darín i Sbaraglia van participar en un col·loqui sobre cinema celebrat a la Llacuna que va omplir la sala de fans, sobretot, de Darín, tan simpàtic i carismàtic com prometia.
 
Hodara, director i guionista de Nieve negra, ha dirigit Darín en el paper de Salvador, un home rude que viu aïllat a la Pataogònia després que un tràgic succés marqués la seva joventut. Quan el seu pare mor, el seu germà, Marcos (Sbaraglia), es presenta a la cabana amb la seva esposa, Laura (Costa), per tractar de la compra-venda dels terrenys que han rebut en herència.
 
El drama familiar fa sis anys que està en marxa, però el rodatge requeria d’un lloc amb neu i que quadrés amb les agendes dels actors. Finalment, el febrer de l’any passat van trobar el lloc adequat: el coll d’Ordino. Hodara va revelar que per escriure el film es va inspirar en un quadre de la seva besàvia. 
 
El film també es va rodar a la Seu d’Urgell i els interiors es van gravar a Buenos Aires, on es va reproduir en un plató l’interior de la cabana de Darín al coll d’Ordino. O bé, la Patagònia de pega.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT