PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La capital es trasllada d’Iberoamèrica a la Xina

El Principat celebra l’Any Nou Xinès amb tallers, danses i un cicle de cinema H Entre els films temàtics hi ha ‘Coming Home’ i Blind Massage’

Per E. G.

Cartell de les activitats de l’Any Nou Xinès.
Cartell de les activitats de l’Any Nou Xinès. | AGENDA.AD
Andorra la Vella ha estat recentment la capital de la cultura iberoamericana, un títol que –amb l’entrada del nou any– ha hagut de traspassar a Lisboa. Tot i això, la capital no deixa de viatjar, i és que al llarg d’aquesta setmana col·laborarà en la celebració de l’Any Nou Xinès, que s’iniciarà demà i s’allargarà fins el 21 de gener. 
 
La jornada compta amb la participació del Govern d’Andorra, l’illa Carlemany i altres entitats del Principat afines al món oriental. 

Els esdeveniments / L’Any Nou Xinès començarà amb un cicle de cinema, on es podran veure pel·lícules en versió original subtitulades en castellà. 
 
En total, es reproduiran tres films (Coming Home, Brotherhood of Blades i Blind Massage). Les sessions es faran demà, dimecres i dijous, a les 20.15 hores als Cinemes illa Carlemany. 
La celebració continuarà amb un concert de música xinesa (divendres) al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. L’acte és gratuït i es farà a les 21.30 hores, a càrrec d’una selecció de músics i instruments de l’Orquestra folklòrica Sounds of China que estaran sota la direcció de Ma Jiuyue. 
 
De cara a l’últim dia de celebració (dissabte), es faran tallers (de cal·ligrafia, de papercut i demla cerimònia del te), demostracions de Wu Shu i balls i danses xineses. Les activitats –que són gratuïtes i les realitzaran professors i personal de l’Aula Confuci d’Andorra i de l’Institut Confuci de Barcelo– es faran a la Planta 0 de l’illa Carlemany ,de les 11.30 a les 14.00 hores i de les 16.00 a les 18.30 hores. 
Finalment, de les 18.00 a les 19.30 hores de dissabte es farà una desfilada i dansa de dracs i lleons des de la plaça Coprínceps fins a l’illa Carlemany. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT