PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACA defensa multar els que s’aturin i deixin el motor encés

La nova normativa s'aplica amb l'objectiu de reduir les emissions de diòxid de nitrògen

Per El Periòdic

Cotxes fent cua en hora punta a la capital.
Cotxes fent cua en hora punta a la capital. | El Periòdic
Els urbans podran multar els cotxes i autobusos que no apaguin el motor mentre estiguin aturats en la via pública durant més de dos minuts. La mesura, anunciada ahir pel director general de Medi Ambient, Marc Rossell, té l’objectiu de reduir les emissions de diòxid de nitrogen al país.
 
Aquesta mala pràctica s’agreuja als horaris d’entrada i sortida de les escoles, quan els cotxes del molts pares i els autobusos mantenen engegats els motors i provoquen un deteriorament puntual i greu en la qualitat de l’aire. «Una acumulació de gasos contaminants que acaben respirant els infants», apunten des de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), que aplaudeixen aquesta iniciativa recordant que qualitat de l’aire «és vital per a la nostra salut i el nostre entorn».
 
Aprofitant la nova normativa, l’entitat que presideix Enric Pujal va aprofitar per desmentir un mite ben fals: «Parar el motor del nostre vehicle no consumeix més que deixar-lo encès durant els minuts que estem estacionats momentàniament», van deixar clar.
 
Així doncs, continua la campanya de l’ACA a favor de la sostenibilitat, que va començar a defensar a grans veus amb el darrer informe Imaca tot i ser l’entitat que fomenta el desenvolupament de la locomoció automòbil. Una cosa no treu l’altra: «Un petit gest en la nostra rutina contribuirà a tenir una Andorra més neta i sostenible», sentencien.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT