PUBLICITAT

Barcelona

Roger Casamajor interpretarà la vida de Felix Mendelssohn

El recital començarà amb un poema que va escriure el compositor

Per EL PERIÒDIC

L’actor invitat de l’ONCA, Roger Casamajor.
L’actor invitat de l’ONCA, Roger Casamajor. | ONCA
L’ONCA (Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra) ha convidat l’actor Roger Casamajor al primer concert del 13è Cicle l’ONCA al Palau. La sessió oferirà un programa titulat Integral Simfonies Mendelssohn i l’actor interpretarà quatre escrits vinculats a la vida del compositor amb l’objectiu de transmetre al públic com era aquell infant prodigi.
 
El concert se celebrarà el 16 de febrer, a les vuit del vespre, al Palau de la Música Catalana i estarà dirigit per Gerard Claret, el concertino director de l’ONCA. 

Programa del concert / El recital començarà amb un poema que va escriure Mendelssohn i que està dedicat a la seva mare, Lea Mendelssohn. El text recull les inquietuds artístiques d’un músic jove amb idees ingènuament romàntiques. 
 
Després de la Simfonia núm. 1 en do major, es llegirà una carta d’Abraham Mendelssohn, pare del compositor, que narra les raons per les quals la família va haver de canviar el cognom Mendelssohn, d’origen jueu, pel de Bartholdy, i així evitar els conflictes derivats de l’antisemitisme present a la societat de l’època. 
 
Com a segona intervenció musical, l’ONCA interpretarà la Simfonia núm. 5 en si bemoll major. Acte seguit, es podrà gaudir d’un fragment del poema Päphleis, que el compositor va escriure parodiant l’Achillëis de Goethe. En aquest cas s’han escollit uns quants versos que, posats en veu del seu germà Paul Mendelssohn, descriuen el seu dia a dia com a infant. 
 
En acabar el text, la formació de cordes tocarà la Simfonia núm. 3 en mi menor. La darrera intervenció de l’actor serà una carta escrita per Fanny Mendelssohn, germana gran del compositor, qui intenta ajudar-lo a resoldre els seus problemes d’identitat religiosa tot apel·lant a l’amor incondicional que han rebut de la seva mare. 
 
L’orquestra tancarà el concert amb la Simfonia núm. 9 en do major. Tots els textos han estat traduïts i adaptats pel musicòleg, violinista i investigador Josep Martínez Reinoso.
 
Continuació del cicle / El cicle continuarà el 23 de març amb el programa Abel Tomàs dirigeix l’ONCA, seguit de l’actuació l’ONCA i Isabel Villanueva el dijous 6 d’abril. Clàudia Bardagí & cia. tancarà el cicle l’11 de maig en format ONCA Bàsic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT