PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 2016 tanca amb quatre adopcions d’infants

Del total registrat, tres van ser a nivell internacional i una nacional

Per EL PERIÒDIC

La seu del Departament d’Afers Socials.
La seu del Departament d’Afers Socials. | ANA
El 2016 va tancar amb un total de quatre adopcions d’infants, tres de les quals internacionals i l’altra nacional. Així, de les adopcions internacionals, dos han estat de menors d’origen filipí i una altra d’un infant de la República Eslovaca. El volum total d’adopcions registrades és superior a les del 2015, quan no se’n va poder concretar cap, tal com informa l’agència ANA.

A més a més, i segons les dades facilitades pel Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, en l’actualitat hi ha quatre famílies d’Andorra a l’espera de rebre l’assignació d’un menor. De manera paral·lela, des del Servei d’Adopcions també han avaluat tres famílies per poder concretar l’adopció del fill del cònjuge.

El Servei d’Adopcions va atendre 52 famílies durant el 2016. D’aquestes, 20 s’hi van adreçar per primera vegada mostrant-se interessades per l’adopció d’infants, una xifra que, segons assenyalen, és similar a la registrada anys anteriors. Altres 17 són famílies que s’han beneficiat del seguiment tècnic del Servei d’Adopcions.

Actualment els països en els quals és possible tramitar una adopció internacional des del Principat són sis i cadascun posa unes condicions diferents. Així, Colòmbia només admet adopcions de nens de més de set anys; Filipines, a partir de dos anys; República Dominicana, a partir d’un any; República Eslovaca, infants a partir de quatre anys; el Brasil, que només permet adopcions de nens de més de vuit anys, i Xile, a partir de sis anys. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT