PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’IPC continua a l’alça a Andorra i se situa en l’1,3% al gener

L’estimació suposaria un increment del 0,4% respecte del desembre

Per El Periòdic

Un cotxe reposta el dipòsit en una benzinera.
Un cotxe reposta el dipòsit en una benzinera. | El Periòdic
Els preus continuen la seva tendència a l’alça, segons la dada de l’Índex de Preus al Consum (IPC) avançat del mes de gener que va publicar ahir el Departament d’Estadística i que el situa en l’1,3%, una dada que, si es confirmés, indicaria un notable increment respecte al mes de desembre de l’any passat, quan es va situar en el 0,4%. L’augment del preu dels carburants les últimes setmanes és un dels factors que ha contribuït més a aquest increment i ja frega l’euro per litre (entre 0,85 i 0,95). 
 
Val a dir, informa l’agència ANA, que aquest indicador avançat només és una informació orientativa i es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC, amb la diferència que suposa un càlcul previ amb el 98% aproximat dels preus de gener entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior.
 
Un 3% a Espanya / D’altra banda, pel que fa als països veïns, aquesta dada avançada també indica una pujada dels preus. Així, l’IPC avançat a Espanya del gener se situa en el 3%, amb una pujada d’1,4 punts respecte el desembre, i a França se situa en l’1,4% que, en cas de confirmar-se, suposaria una pujada de vuit dècimes respecte al mes de desembre. Això vindria a demostrar, doncs, que comprar al Principat surt més a compte.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT