PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Augmenten els alumnes que cursen estudis a França

Ahir es va celebrar una reunió de la Comissió mixta francoandorrana

Per El Periòdic

Un moment de la reunió de la Comissió mixta francoandorrana, ahir.
Un moment de la reunió de la Comissió mixta francoandorrana, ahir. | SFGA
El Ministeri d’Educació va acollir ahir divendres la reunió de la Comissió mixta francoandorrana en l’àmbit de l’ensenyament. A la trobada, s’hi va destacar la qualitat de l’oferta educativa del país, i com la presència del sistema francès permet disposar aquesta estructura de tres sistemes educatius al país. Així mateix, en la reunió s’ha treballat sobre l’accés a l’ensenyament superior francès per part dels estudiants andorrans, sigui quin sigui el sistema educatiu on han estudiat, ja que s’ha posat en evidència l’augment de les persones que es desplacen a França a cursar els seus estudis superiors.

En aquest sentit, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va voler agrair especialment la feina de la delegació d’Educació francesa a Andorra, així com del Lycée Comte de Foix, per la tasca que realitzen d’ajuda a l’orientació i a solucionar potencials dificultats a l’hora d’anar a estudiar a França.

Finalment, ambdues parts van manifestar la importància de generar sinèrgies entre els tres sistemes educatius del país i d’afavorir la potenciació de la cultura francesa a Andorra. A més, van celebrar la cordialitat i la qualitat de la feina realitzada en el marc de la comissió mixta i dels treballs preparatoris, que l’excel·lent col·laboració en matèria d’educació entre ambdós països.

La reunió va estar encapçalada, segons informa l’ANA, pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, per part andorrana, i pel cap d’Àrea de Pressupost, del Rendiment i dels Establiments, i adjunt de la directora general de la DGESCO, Alexandre Grosse, per part francesa. La comissió també va comptar amb els equips tècnics d’ambdós ministeris d’Educació, i la presència de l’ambaixadora andorrana a França, Cristina Rodríguez, i l’ambaixadora francesa a Andorra, Jocelyne Caballero.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT