PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El bàsquet és el focus amb un MoraBanc-Baskònia al Poliesportiu

La Lliga Grup Becier de futbol, i l’Àgora Valls i l’Encamp de vòlei completen l’agenda de partits al Principat

Per Iván Moure

Burjanadze tira a cistella en el partit de la setmana passada contra el Joventut a l’Olímpic de Badalona.
Burjanadze tira a cistella en el partit de la setmana passada contra el Joventut a l’Olímpic de Badalona. | ACB Photo / D. Grau
Ja acostuma a ser cada cap de setmana, però aquest amb més motiu, el bàsquet serà el focus principal de les competicions dels equips andorrans. La condició d’invicte del MoraBanc al Poliesportiu es posarà a prova demà contra un top europeu com és el Baskònia. Avui el Lycée tindrà en acció els dos equips de vòlei i demà, com a alternativa a l’esport de la cistella hi ha la Lliga Grup Becier i a l’FC Andorra, l’AHC, el VPC i el CE Sant Julià els toca jugar fora.
 
 
Un ‘top’ posa a prova la condició d’invicte
 
Dos dies després del cop baix per la baixa de Nacho Martín pel que resta de temporada, el Poliesportiu d’Andorra posarà a prova la condició d’invicte del MoraBanc a casa davant un dels equips més potents d’Europa, el Baskònia (demà, 12.30 hores) en el que es preveu com un partidàs entre dos estils que estan impressionant. El dels tricolors, que a casa estan impressionant amb un joc que ha fet doblegar els genolls equips com el Barça,el Gran Canària i l’Unicaja, i un rival top que, tot s’ha de dir, va com un coet a Europa –ahir tenia partit i per tant, jugarà a Andorra amb només 72 hores de marge– però a la Lliga Endesa flaqueja més, sobretot com a visitant, on acumula un balanç de cinc victòries i quatre derrotes.
 
El vestidor tricolor, en boca de Beqa Burjanadze, lamenta la baixa de Nacho Martín: «Ha estat un jugador clau quan estava bé i ens faltarà el seu ajut en entrenaments i partits», però Joan Peñarroya, malgrat admetre que es tracta d’una «mala notícia», va recordar que «portem dos mesos sense ell i no ens ve de nou». Poc afectarà, doncs, a nivell d’equip. Amb tot deixa clar que el MoraBanc tindrà al parquet un rival temible: «Un equip important a Europa, amb molts talents tant físics, com tàctics i tècnics. Saben aprofitar els bons moments que tenen per fer parcials i per tant, hem de tenir respecte màxim cap a un rival que està acostumat a jugar cada dos dies». El tècnic manresà també sap que els seus pupils jugaran amb el comodí de la fortalesa que els ofereix el Poliesportiu: «Jugar a casa és important, està clar que els jugadors s’hi troben més a gust i esperem que això no canviï contra el Baskònia. Que el pavelló estigui ple com últimament i que la gent gaudeixi».
 
A tres setmanes perquè es disputi la Copa, és inevitable pensar que un rival d’aquesta entitat pot ser un bon rodatge per jugar contra el Madrid, però Peñarroya té clar que no: «El nostre partit és el de diumenge no el de d’aquí a tres setmanes. Ens hem de demostrar que podem fer-ho millor que la setmana passada».
 
 
L’FC Andorra visita el Lloret, un rival directe
 
Complicat desplaçament el que li espera a l’FC Andorra aquest cap de setmana. L’equip que dirigeix Emili Vincente es desplaça a Lloret per jugar-se els tres punts en joc, avui a les quatre de la tarda, contra un rival directe en la lluita per l’ascens.
 
Aaron, Uri, Cisteró i Viladot són baixes per lesió, a les que s’afegeix les de Robert per sanció. Una de les incorporacions en el mercat d’hivern, José Antonio Aguilar, que va debutar fa tres setmanes contra el Sants i acumula mitja hora amb el conjunt tricolor, avisa: «En aquesta lliga tots els partits són complicats i més fora de casa» i que per tant «tot el que sigui puntuar fora de casa és positiu». No hi ha dubte, però, que per al davanter comença a veure’s qui és candidat a l’ascens i qui lluita per altres objectius: «Ara és quan la classificació comença a distanciar-se entre els de dalt i els de baix».
 
El partit de l’FC Andorra contra el Girona B de la setmana passada es va haver d’ajornar per la neu i ha passat del segon al quart lloc i continua amb 32 punts. El Lloret en té 30.
 
 
Lusitans-Tic Tapa per acabar la fase regular
 
El Lusitans-Tic Tapa Sant Julià (18.00 hores) es preveu com el duel més atractiu de la darrera jornada de la fase regular, que es disputarà demà al complert als Camps d’Entrenament de la FAF. Per obrir boca hi ha un Encamp-UE Santa Coloma (12.00h.), Engordany i Ordino seran els següents a trepitjar el verd i per acabar, un Don Denis Santa Coloma-Jenlai. Líder contra cuer.
 
 
El VPC visita el camp del líder Isloise
 
El VPC afrontarà demà (15.00 hores) el –probablement– desplaçament més difícil de la temporada, al camp del líder Isloise que ha guanyat els sis partits que ha jugat davant el seu públic. Uns números que són l’antítesi dels tricolors lluny de l’Estadi Nacional, on només han guanyat un partit de cinc. Amb tot, l’equip de Xepi Garcia i David Kirikaixvili, compta amb un partit menys que els rivals que té per sobre i un triomf el col·locaria de ple en la lluita per l’ascens.
 
 
Ocasió per tornar a mirar a la part alta
 
L’Andorra HC, que la setmana passada va caure a casa després de sis jornades sense conèixer la derrota, té demà a la Garriga (19.45 hores) una bona oportunitat per tornar a reenganxar-se a la part alta de la taula. L’equip que dirigeix Roger Corral, vuitè amb 25 punts i a 8 del tercer classificat visita l’antepenúltim, un rival en hores baixes que porta vuit partits sense guanyar i necessitat de punts per fugir de la zona de descens.
 
 
Linyola-CESJ: segon contra penúltim
 
El CE Sant Julià visita la pista del Linyola (demà, 18.00h.) en un partit entre el segon i el penúltim classificat. Els de Jorge Dias buscaran donar la sorpresa i frenar una ratxa nefasta a domicili –on han sumat 1 punt de 21 possibles– davant un equip intractable davant el seu públic que ha guanyat els set partits que ha jugat amb un average de 47 gols a favor –6,7 per partit– i 25 en contra
 
 
L’Encamp inicia el ‘play-off’ d’ascens
 
Després d’acabar la fase regular com a segon classificat del grup 2 de Primera Catalana, el CV Encamp inicia avui al Lycée (19.30 hores) la lluita pel títol i l’ascens contra el Barberà B, equip contra el qual va perdre fora per un contundent 3-0 la setmana passada, amb gens en joc. De la seva banda, l’Àgora Valls es medeix dues hores abans al mateix pavelló de la capital davant el Vòlei 6 Manresa en la primera jornada de la fase per la permanència a Segona Catalana.
PUBLICITAT
PUBLICITAT