PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Encants recapten 5.500 euros en l’edició d’enguany

Es desplacen a la Biblioteca per qüestions relacionades amb la climatologia

Per El Periòdic

Un home es passeja entre els productes exposats a la Biblioteca.
Un home es passeja entre els productes exposats a la Biblioteca. | ANA / S.F.
A causa de la pluja, els Encants d’Escaldes-Engordany van desplaçar-se ahir a la Biblioteca comunal escaldenca, uns metres més avall de la plaça de l’Església, indret tradicional on se celebra habitualment després de la Candelera aquesta subhasta de caràcter benèfic.
 
Precisament, la Cònsol major d’Escaldes-Engordany va destacar el caràcter tradicional d’aquesta celebració que consisteix en subhastar prop d’una vintena de lots de productes donats pels productors i establiments del país. Una cinquantena de persones es van reunir a la biblioteca per celebrar la subhasta dels lots consistents en bulls, bringueres, peus, careta, orelles de porc, pa de pessics, vi dolç i licors d’herbes. Els lots es van subhastar per un preu d’entre, aproximadament, 300 i 500 euros.
 
De tots els lots, un d’ells va ser sortejat entre els assistents perquè, tal i com van explicar des de l’organització, poguessin participar tots els nivells adquisitius. En aquest cas, hi van participar de forma massiva, perquè es van vendre abans de començar la subhasta els 100 tiquets a un preu de cinc euros. En total, es van recaptar 5.500 euros, que seran donats a Càrites Parroquial.
 
Cal remuntar-se als orígens d’aquesta tradició per descobrir que durant la primera quinzena de gener el sagristà de la parròquia anava de porta en porta amb la capella de Sant Antoni recollint allò que cada casa li volia donar, generalment bringueres, bulls i productes relacionats. La subhasta, llavors, tenia lloc el dia de Sant Antoni, i els diners recollits es destinaven a la gent necessitada del poble. A mesura que van anar passant els anys, els Encants es van desplaçar al mes de febrer, tot conservant la mateixa essència d’esdeveniment solidari.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT