PUBLICITAT

Andorra La Vella

Calçotada popular per celebrar l’agermanament amb Valls

Es prepararan 600 racions per celebrar el conveni entre les dues ciutats, que compleix 50 anys

Per EL PERIÒDIC

Marc Pons, cònsol menor, i Jan Cartes, cap de l’àrea de Cultura, ahir durant la presentació.
Marc Pons, cònsol menor, i Jan Cartes, cap de l’àrea de Cultura, ahir durant la presentació. | EMILIO PRENAS
Un total de 6.000 calçots cremaran a la plaça del poble diumenge vinent a partir de les 13 hores per celebrar els 50 anys de l’agermanament d’Andorra la Vella amb Valls. Moguts per l’interès del sector de l’hosteleria, des del 1965 s’havien establert contactes entre la ciutat de Valls i Andorra la Vella. No va ser, però, fins al 1967 quan es va signar el protocol d’agermanament entre les dues ciutats, que va ser validat per la federació de viles agermanades. Va ser Pere Canturri i Joan Sasplugas, en representació del Comú d’Andorra la Vella, i Romà Galimany, l’alcalde del franquisme de la ciutat tarragonina, els qui van subscriure l’acord. 
 
Des d’aleshores s’han anat mantenint les relacions entre ambdues ciutats, amb moltes col·laboracions i intercanvis de manifestacions culturals diverses, com les escudellades celebrades a Valls a càrrec de la Confraria d’Escudellaires. Entre les activitats, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, va destacar «la participació dels gegants d’Andorra la Vella en l’apadrinament dels gegants de Valls el passat 15 de gener», segon informa l’ANA. Aquest proper diumenge tindrà lloc la segona activitat programada dins els actes de commemoració del 50è aniversari de l’agermanament, celebrant-se la calçotada a la plaça del Poble. 
 
El 26 de març els escudellaires es desplaçaran a Valls per a fer una escudella popular, i l’1 d’agost, en el marc del Firagost-La Fira del camp català, hi haurà una delegació d’Andorra la Vella a la capital de l’Alt Camp. A banda, es valora la possibilitat de realitzar una exposició del fet casteller amb la col·laboració de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. 
 
El cap de l’Àrea de Cultura, Jan Cartes, va destacar que la calçotada que se celebrarà diumenge vinent «està feta íntegrament per l’Ajuntament de Valls, que durà les redoltes per a fer el foc, els calçots, les llangonisses, el vi amb Denominació d’Origen Tarragona, el romesco i el pitet commemoratiu». Es preveuen 600 racions, a raó de set euros cadascuna. Cartes va recordar que, possiblement, ja són més de 20 les calçotades celebrades des de llavors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT