PUBLICITAT

Barcelona

Càrrecs electes de l’Alt Urgell acudeixen al judici del 9N

Batalla, Fierro i Vives expressen el seu suport a l’expresident

Per El Periòdic

Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega flanquejats per membres del Govern i les entitats sobiranistes.
Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega flanquejats per membres del Govern i les entitats sobiranistes. | ACN
L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau van entrat ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al voltant de les 9.30 hores. Unes 40.000 persones, segons va assenyalar la Guàrdia Urbana, es van aplegar davant les portes del tribunal, en una concentració organitzada per les entitats sobiranistes per expressar-los el seu suport.
 
Fins a 500 càrrecs electes també van estar presents durant la mobilització, a la qual també s’hi van sumar l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro; la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu, Anna Vives; el vicepresident de Medi Ambient del Consell Comarcal i regidor urgellenc, Francesc Viaplana; a més de l’alcaldessa de les Valls d’Aguilar, Rosa Fàbrega.
 
Mas, Ortega i Rigau van declarar davant el tribunal acusats de desobediència i prevaricació per haver organitzat la consulta del 9-N. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el govern en ple i exconsellers de l’anterior executiu els van acompanyar a les portes del Palau de la Generalitat i van recórrer els carrers del barri del Born enmig d’una gran expectació mediàtica. La comitiva va fer una aturada al Fossar de les Moreres, on es va entonar L’Estaca.
 
L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va expressar el seu suport a Mas, Ortega i Rigau, destacant que cal «estar al costat de la democràcia» i recordant que el consistori urgellenc va donar suport en el seu moment al 9-N i ha expressat en diverses ocasions la voluntat de defensar «el dret a decidir». Batalla va qualificar d’inèdit que es faci un judici «per seguir un mandat polític i respectar la veu dels ciutadans». L’alcalde urgellenc va manifestar que tothom qui està a favor de la democràcia ha de continuar exigint que les urnes siguin «la solució».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT