PUBLICITAT

Pagesos i caçadors volen més control de la fauna salvatge

Ambdues entitats s’han compromès a treballar conjuntament

Accident amb un senglar a la C-14.
Accident amb un senglar a la C-14.
Unió de Pagesos i la Federació Catalana de Caça han acordat demanar al Govern català i al Departament d’Agricultura que destinin «els recursos humans i econòmics necessaris» per fer front a les sobrepoblacions d’algunes espècies cinegètiques i així reduir els danys que provoquen en els conreus, a més d’evitar els accidents de trànsit amb animals.
Després de reunir-se la setmana passada, ambdues entitats s’han compromès a treballar conjuntament amb l’objectiu de redreçar la situació actual i reclamar a l’administració que actuï «ja» i posi en marxa el pla interdepartamental que va anunciar el 13 de desembre passat per al control d’aquestes espècies. Els col·lectius recorden al conjunt de la societat «la importància de la tasca i el compromís de la pagesia i els caçadors en la gestió del territori i de la fauna salvatge». Unió de Pagesos i la Federació Catalana de Caça consideren que calen recursos per elaborar censos reals per a una gestió correcta.

comunicació electrònica / Així mateix, també defensen la necessitat d’establir un sistema de comunicació electrònica dels danys ocasionats per la fauna salvatge i per agilitzar la tramitació de les autoritzacions excepcionals en època de veda, a més dur a terme les mesures de gestió de l’hàbitat de neteja de barrancs, lleres i sotabosc que facilitin la caça i allunyin la fauna de les zones agrícoles per retornar-la al medi natural. Una altra petició és que s’afavoreixin les actuacions dels caçadors amb la col·laboració dels cossos de seguretat «quan sigui necessari», entre altres qüestions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT