PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Peña apunta a ser reelegit president dels Castellers

Avui és l’últim dia per presentar candidatures i exercir les votacions

Per Iván Moure

El primer aniversari del bateig dels Castellers, el 24 d’abril de l’any passat.
El primer aniversari del bateig dels Castellers, el 24 d’abril de l’any passat. | TONY LARA
Tot apunta a que Juli Peña serà reelegit president dels Castellers d’Andorra en l’assemblea d’aquest vespre. L’actual president –i únic per a una entitat nascuda el setembre del 2014 que només ha viscut un cicle– ha presentat candidatura per aspirar a estar al comandament dos anys més i ahir a la nit encara era l’únic aspirant. Avui fins les 19.45 hores que comença l’assemblea encara hi ha temps d’acceptar llistes, però no sembla que hi hagi cap altre postulant.
 
Peña va insistir ahir a aquest rotatiu en què «cal ser caut» i va preferir no avançar gaire informació fins que no ho faci davant els socis. Si li surt un rival, tots dos exposaran els seus programes a l’assemblea i si només està ell, també. En tot cas, va avisar que un dels objectius és el de modificar els estatuts, que té «diversos buits» que s’han de corregir. Per exemple, les convocatòries. El modus operandi habitual de les institucions és posar un marge de temps entre la data límit per presentar candidatures i les eleccions perquè els aspirants puguin vendre els seus programes. Tampoc queda aclarit si les votacions han de ser amb sobre tancat, quina és la manera de procedir si dimiteix un president o si una junta ha de convocar eleccions abans de que li expiri el cicle: «El nostre acabava al setembre i era complicat fer el balanç quan faltaven dos mesos per al final de la temporada, per tant he estat uns cinc mesos en funcions. Hi ha diverses coses que s’han d’aclarir perquè no hi hagi malentesos en un futur», va admetre Peña.
 
L’actual president també pretén ampliar el calendari d’actuacions, com ha repetit en diverses ocasions, ara amb entre 22 i 25. Assegura que té «moltes idees» per fer créixer la colla i tota la seva activitat. En tot cas, cal esperar a aquest vespre. Si són dos, decidiran els prop de 120 socis amb dret a vot (majors d’edat) i sinó, a continuar treballant.


La pròxima actuació, el 4 de març a Canillo

Els Castellers, guanyadors del premi Andorrà de l’any que organitza EL PERIÒDIC D’ANDORRA, estan aturats des del novembre i engegaran la temporada 2017 el pròxim 4 de març a Canillo, amb motiu de la diada del Palau de Gel, un dels seus col·laboradors, en la que serà l’estrena a plaça de Xavier Martínez com a cap de colla, paper que fins fa no gaire combinava Peña amb la de president.

L’agenda continuarà amb el tercer aniversari del bateig, el 9 d’abril a la plaça de       la Rotonda de la capital. D’altres actes segurs previstos són una actuació a Santpedor el 19 de març i actuar en un partit del BC Andorra al Poliesportiu, el 22 d’abril .

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT