PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Els estudiants d’Andorra gaudiran de les beques d’Esade fins el 2021

El primer conveni entre les dues entitats va tenir set beneficiats en quatre anys

Per Iván Moure

Ribas i Bieto signen el conveni de col·laboració, ahir al Museu del Tabac.
Ribas i Bieto signen el conveni de col·laboració, ahir al Museu del Tabac. | El Periòdic
Esade, la prestigiosa Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses a la qual tot pare desitjaria que el seu fill hi estudiés, ha ampliat el conveni amb la Fundació Julià Reig perquè qualsevol estudiant d’Andorra pugui optar a les beques que es concedeixen cada any. L’acord es va iniciar el 2012 i en els tres cursos acadèmics passats l’han fet servir un total de set joves del Principat. Perquè condicions només n’hi ha una: «tenir un molt bon expedient acadèmic», tal i com va detallar la directora del centre privat –i sense ànim de lucre– barcelonès, Eugènia Bieto. 
 
Després, Esade valora la capacitat econòmica familiar i concedeix la subvenció d’entre un 50% i un 100% (en les situacions més estranyes) de la matrícula, que costa uns 15.000 euros a l’any. Un preu que no està a l’abast de qualsevol, però segons la fundació i la universitat, «volem omplir les aules de talent sense que els diners siguin un impediment». Amb Andorra, el conveni s’ha ampliat des del curs 2016-2017 –al qual hi ha dos beneficiaris– fins el 2021.
 
Esade també té entre mans altres projectes a banda de la carrera en si, a través dels quals permet els seus alumnes cooperar per guanyar experiència i pràctica. Un plus per millorar la ja impressionant formació que reben consistent en engegar la logística: viabilitat, pressupost, plans de màrqueting i comunicació... I gràcies a la proposta de la Fundació Julià Reig, ha engegat un nou projecte, una nova línia de col·laboració, que consta de crear una escola de música a Nicaragua. «És un projecte que va iniciar la meva germana fa mols anys i que hem repescat en fa vuit», va assegurar el president del patronat, Òscar Ribas. Perquè anar al país sud-americà també costa els seus calers i aquí és on entra la fundació: cobrir despeses a qui li calgui. «És important formar directius que vulguin contribuir a un món més just, que estigui disposat a ajudar els necessitats», va apuntar Bieto, qui lluita perquè Esade sigui coneguda pels seus estudis i també els valors.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT