PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Girona, Lleida, Perpinyà i Andorra formen tècnics per ajudar les PIME

Això ajudarà a fomentar l’emprenedoria a les petites i mitjanes empreses

Per El Periòdic

Martí i Pantebre a la formació de tècnics de cambres de comerç, ahir.
Martí i Pantebre a la formació de tècnics de cambres de comerç, ahir. | M. T. / ANA
El projecte transfronterer CCI Pirineus Med, que forma part del programa Poctefa, té com a objectiu impulsar la cooperació econòmica i els fluxos comercials entre Espanya, França i Andorra i disposa d’un pressupost d’1,2 milions d’euros i finalitzarà l’abril del 2019. Una de les primeres iniciatives ha estat, segons informa l’agència ANA, una formació de 100 hores lectives que s’ha impartit a Andorra dirigida a tècnics comercials de les cambres de comerç de Girona, Lleida, Andorra i Perpinyà, que va finalitzar ahir i que continuarà amb una jornada més a Lleida al març.
 
El curs ha servit per formar tècnics especialistes i dinamitzadors transfronterers, dos de cada zona geogràfica, que ajudaran a les petites i mitjanes empreses a ser emprenedores i incentivaran la cooperació econòmica entre els tres territoris. 
 
Martí aplaudeix la iniciativa / Els integrants del curs van rebre la visita  del cap de Govern, Toni Martí, qui es va mostrar convençut que la iniciativa ajudarà a que els territoris veïns coneguin més la realitat del Principat i que es puguin generar sinergies. En aquest sentit, ha apuntat que el futur acord d’associació «pot ajudar a fer possible aquest objectiu», sobretot pel que fa a la lliure circulació de persones. 
Martí també va voler destacar la seva creença en les polítiques transfrontereres i, tot i reconèixer que molts cops Andorra només mira cap a Catalunya, va assegurar que la presència de la cambra de comerç de Perpinyà és un símbol del fet que el Principat «vol ser transfronterer en els dos sentits».
 
Sobre aquesta qüestió, el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, va deixar clar que les relacions entre Andorra i França «van millorant pels dos sentits», després de força anys «d’una girada d’esquena gairebé mútua però especialment per la part francesa». Així, tot i que veu impossible que el flux econòmic amb el país veí del nord es pugui igualar mai al que hi ha amb Espanya, creu que s’estan fent passos «per intentar reequilibrar» una mica aquesta diferència.
 
PUBLICITAT
PUBLICITAT