PUBLICITAT

Vila es posa a disposició de la justícia i desvincula el comú de les detencions

El cònsol major de Sant Julià de Lòria demana que es respecti la "presumpció d'innocència" dels tres detinguts

El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, al seu despatx la setmana passada
El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, al seu despatx la setmana passada | ANA
Josep Miquel Vila, cònsol major de Sant Julià de Lòria, ha volgut comparèixer davant dels mitjans aquest dijous al migdia arran de les detencions dels dos excònsols de la seva parròquia, Montserrat Gil i Manel Torrentallé, així com de l'actual interventor general del consistori, Josep Maria Altimir. Per sobre de tot, ha demanat que es respecti el principi de "presumpció d'innocència" per als tres detinguts. Així mateix, ha posat la corporació "a disposició de la justícia" per facilitar tota la informació requerida que pugui ajudar a esclarir el cas.

Vila ha assegurat que l'equip comunal està "a l'expectativa" i que desconeixia que la Policia procediria a fer les detencions. Ha afegit, en qualsevol cas, que ells no tenen informació de com ha anat tot i que la fiscalia "actua d'ofici". És el ministeri fiscal qui ha motivat tot el procés, arran dels informes del Tribunal de Comptes. En aquest sentit ha celebrat la "fiscalització exhaustiva dels comptes de les administracions".

Pel que fa a la detenció d'Altimir, ha informat que segueix treballant pel consistori i que només es prendran accions "en el cas que els fets fossin greus" i que es pogués justificar "una disfunció interna que no està contrastada". "Potser l'han detingut perquè doni informació sobre el procés i sobre com es portava", ha afegit. "Entenc que es pugui pensar que és culpable, però nosaltres no ho entenem així", ha sentenciat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT