PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'FC Andorra visita el Montcada i la lliga s'avança a avui amb el Clàssic i UE-Lusitans

El partit dels tricolors es disputarà en camp neutral contra un rival de la part baixa

Per El Periòdic

Pujol amb la pilota pressionat per un rival en un duel contra el Martinenc.
Pujol amb la pilota pressionat per un rival en un duel contra el Martinenc. | El Periòdic
L’FC Andorra s’enfrontarà demà (16.15 hores) al San Juan de Montcada amb l’objectiu de sumar tres punts més que fins i tot li podrien retornar el lideratge a la Primera Catalana contra un rival de la part baixa que no podrà jugar al seu camp  i davant el seu públic en ser sancionat  per una batussa en el derbi contra el Ripollet que l’obliga a emigrar al Carmel de Barcelona en un partit que es jugarà a porta tancada.
 
L’equip tricolor no té cap baixa per a un enfrontament en el qual s’espera un rival a la defensiva, que cedirà la pilota i «es tancarà» per defensar la seva porteria, segons va valorar ahir Cristian Martínez. El davanter internacional Partit és conscient de que el San Juan arriba a la cita «necessitat de punts» per sortir de la zona de descens –és el 14è a la taula amb els mateixos punts que l’Avià, que jugaria la promoció, i a un de la salvació– i que juga «amb ordre, sòlids i fort». 
 
Amb tot, l’equip que dirigeix Emili Vicente basa el seu joc en mantenir la seva porteria a zero i creu que caldrà «aprofitar les ocasions que tinguem». Aquestes, davant un mur, poden ser escasses, més tenint en compte que el rival cedirà la pilota i que l’FC Andorra no està acostumat a portar la iniciativa. Amb tot, Cristian entén que «després de la primera volta estem a dalt i els equips ens tenen respecte». «Sabem que tindrem la pilota i haurem de ser pacients i moure-la amb criteri». 
 
Per acabar, el màxim golejador de l’FC Andorra –12 gols en 19 partits– va refusar la idea de que jugar en camp neutral sigui un petit avantatge: «No sé que ha passat perquè els sancionin i és una cosa que tampoc m’interessa però seria una errada pensar on juguem. Nosaltres ens hem de fixar en el rival i és igual si juguem a Montaca, Barcelona o Tarragona», va deixar clar.


El clàssic i UE-Lusitans en una jornada 16 vibrant

Cap de setmana peculiar en la jornada 16 de la Lliga Grup Becier. El partit amistós que ha de jugar la selecció nacional el dimecres de la setmana que ve ha provocat un canvi de programació. La Federació Andorrana de Futbol ha avançat tres dels quatre partits un dia i per tant el gruix de la jornaa es viurà avui. A més, s’espera trepidant.
 
Per obrir boca, a les 18.30 hores al Centre d’Entrenament de la FAF-1 ens espera el clàssic, Tic Tapa Sant Julià-Don Denis Santa Coloma. Primer contra segon classificat, separats per quatre punts. Els lauredinas tenen tot un repte: tallar la ratxa de nou victòries consecutives que porten els de Richard Imbernón. Dues hores més tard, dos partits més. Al mateix escenari, UE Santa Coloma-Lusitans, tercer –empatat amb el Sant Julià– contra quart i separats per tres punts; a Prada de Moles, Encamp-Restaurant The New Engordany, cinquè contra sisè, separats per una eternitat: onze punts. I demà, per acabar, Ordino-Jenlai, penúltim contra últim, separats per sis punts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT