PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Govern rep 113 denúncies per agressió al medi

Les queixes més freqüents són per la contaminació acústica

Per EL PERIÒDIC

El mapa del Principat amb les diferents fotodenúncies presentades.
El mapa del Principat amb les diferents fotodenúncies presentades. | EL PERIÒDIC
La Unitat d’Inspecció del Departament de Medi Ambient va tramitar al llarg de l’any passat un total de 113 denúncies o fotodenúncies per agressions al medi, una xifra que suposa un increment de 43 respecte del 2015. 
 
Segons informa l’ANA, 61 van ser denúncies i 52 fotodenúncies. En aquest darrer grup s’inclouen les constatacions d’agressions al medi ambient rebudes a través de la pàgina web. D’aquestes, 28 van estar relacionades sobretot amb els residus. 
 
De les 61 denúncies o queixes (normalment molèsties que afecten directament el denunciant), les relacionades amb la contaminació acústica van ser les més elevades, concretament 33, és a dir, el 54%. Altres vuit estaven relacionades amb contaminació atmosfèrica, quatre amb residus, dos amb aigües i altres 14 amb altres problemes. 
 
L’altre 23% restant no eren denúncies que fossin competència del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, motiu pel qual van ser trameses o bé a d’altres departaments del Govern o bé a les administracions competents. 
 
Concretament, segons informen des de Medi Ambient, aquestes queixes rebudes són originades per molèsties d’animals domèstics (lladrucs i males olors provocades per gossos) o la destrossa d’un hort, entre d’altres. 
 
Pel que fa a les fotodenúncies, els problemes constatats de manera més habitual són els que tenen a veure amb residus abandonats al medi natural i vehicles fora d’ús, la qual cosa va generar 28 constatacions. 
 
Altres set van ser per moviments de terres, la mateixa xifra que les fotodenúncies relacionades amb aigües (sobretot contaminacions d’aigües superficials), altres vuit eren per temes diversos (edificacions, barraques o naus en mal estat, obres o edificacions inacabades o rius que porten poc cabal) mentre que una altra estava relacionada amb la contaminació atmosfèrica i una altra amb la lumínica.
 
Resolució de les denúncies / Durant l’any passat, es van resoldre un total de 71 denúncies, 57 de les quals eren del 2016 i 14 d’anys anteriors. Tot i això, a hores d’ara resten pendents de resolució una denúncia presentada el 2015 i quatre de l’any passat. 
 
A més, des del departament afegeixen que durant l’any passat, entre els comuns i Medi Ambient, es van resoldre 21 fotodenúncies. 25 es troben encara en curs de resoldre’s i la resta s’han cancel·lat perquè estaven repetides i només se’n comptabilitza una. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT