PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una banda d’adolescents cometia els furts amb força

El valor de les sostraccions puja a uns 30.000 euros

Per EL PERIÒDIC

Gràfic policial de la banda juvenil desarticulada.
Gràfic policial de la banda juvenil desarticulada. | EL PERIÒDIC
Dos nois de 17 anys detinguts i una dotzena d’adolescents identificats és el balanç provisional de l’operació policial Els Pastorets, mitjançant la qual s’ha desarticulat el grup que ha comès els furts amb força dels últims mesos. La Policia, però, continua amb la investigació i no descarta més detencions.
 
L’Àrea de Policia Judicial i Investigació Criminal ha desmantellat la banda juvenil dedicada a cometre delictes contra el patrimoni. En total, se li imputen 28 furts amb força a diferents establiments comercials del país. A més, la Policia investiga més d’una cinquantena de furts de mercaderia presumptament comesos per la mateixa banda.
 
La investigació es va iniciar el 19 de desembre passat, quan es van cometre diversos furts simultanis a set establiments de la part alta d’Escaldes-Engordany (al carrer d’Engordany i voltants), i es va tancar dimecres i ahir amb la detenció de dos nois de 17 anys com a presumptes autors dels fets. Tant els detinguts com els altres menors identificats són residents.
 
La Policia va precisar, en el comunicat de premsa emès ahir, que el fet que tots els presumptes autors dels furts siguin menors d’edat «ha fet que la investigació fos més complexa del que hagués estat en cas contrari, atès que totes les diligències policials que es practiquen requereixen vetllar pel compliment d’unes garanties processals reforçades».
 
30.000 euros / Els 28 furts amb força van tenir lloc, sobretot, a la zona d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, tot i que també a Canillo i a Santa Coloma. La banda juvenil actuava amb dos modus operandi: o bé amb diferents eines forçaven els panys i marcs de les portes o bé trencaven el vidre de la porta d’accés als locals amb un roc o estri contundent. El valor total del perjudici entre danys i sostraccions, en el cas dels furts amb força, ascendeix a 30.000 euros aproximadament.
 
Un dels detinguts també iniciava a menors d’entre 14 i 17 anys en la realització de furts de mercaderia en els establiments comercials. El botí d’aquestes sostraccions era, sobretot, roba de marca i aparells tecnològics, que posteriorment venien en botigues de segona mà o directament per internet. A més, alguns dels menors acompanyaven els detinguts a perpetrar furts amb força durant la nit, buscant, sobretot, diners en efectiu.
 
50 furts de més / La Policia continua investigant més d’una cinquantena de furts de mercaderia, inclòs el que va succeir a la part alta d’Escaldes-Engordany el passat 19 de desembre, en què els autors van agredir al gerent d’un dels establiments. De fet, els agents tenen suficients elements per creure que aquest furt amb agressió i d’altres han estat comesos per la mateixa banda.
 
El grup pot haver comès altres infraccions penals, com la inducció a l’abandó de domicili, infraccions contra la salut pública, actes vandàlics i crebantaments d’ordres judicials. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT