PUBLICITAT

L’Ajuntament de la Seu finalitza la poda de prop de 500 arbres

El Servei Municipal de Parcs i Jardins va iniciar la campanya el passat mes de novembre

Uns obrers poden els arbres i arbustos a la Seu.
Uns obrers poden els arbres i arbustos a la Seu. | AJUNTAMENT DE LA SEU
l Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell està arribant a la recta final de la campanya anual de poda, que es va iniciar el passat mes de novembre i es clourà a mitjan del mes que ve. L’acció, que inclou prop de 500 arbres i arbustos de la ciutat, té com a objectiu regularitzar el seu aspecte, reduir la incidència de malalties i adaptar el volum de la capçada a l’amplada de les voreres.
La zona d’actuació s’ha concentrat principalment als carrers de l’Eixample de la ciutat i al Camí Ral de Cerdanya, així com en espais d’esbarjo com el Parc del Segre.
En aquestes vies i zones de la Seu d’Urgell s’ha anat portant a terme una poda de reducció de capçada i de manteniment per evitar molèsties als habitatges i eliminar també les branques que són perilloses o estan malaltes.
La campanya l’executen 10 jardiners, entre podadors i recollidors. La tècnica que s’empra per fer la feina és l’ús de plataformes, que permeten arribar al capdamunt dels arbres més alts.

Compost orgànic / La major part de les branques podades es trituren i el residu que en surt es fa servir per als parterres dels arbustos plantats a les zones verdes. Aquest residu orgànic serveix per dificultar el naixement de males herbes. D’aquesta manera, es clou un cicle de reciclatge de les restes de la campanya de poda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT