PUBLICITAT

Andorra la Vella

El bateria de Gossos impartirà un taller de percussió de l’ONCA

L’activitat es proposa fomentar la creativitat i concentració dels usuaris

Per El Periòdic

Un taller de la Fundació ONCA.
Un taller de la Fundació ONCA. | Onca
La Fundació ONCA realitzarà el proper dijous, a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, el segon taller creatiu de la temporada d’enguany, titulat Percussió corporal. Serà a càrrec de Santi Serratosa, expert en aquesta tècnica i conegut més popularment com el bateria del grup de pop català Gossos. 
Segons informa l’ANA, els tallers creatius estan oberts als membres de la Jonca, als alumnes, als professors de música i a totes les persones interessades a aprofundir els seus coneixements en matèries i tècniques musicals i artístiques. 
 
Foment de la creativitat / En relació al taller, Serratosa va comentar que «vol desenvolupar la creativitat, l’expressió corporal i el sentit estètic a partir de seqüències, coreografies i jocs musicals, fent servir les propietats del ritme i del llenguatge musical per assolir el control dels impulsos. És important desenvolupar el reconeixement, la coordinació i la percepció corporal per treballar la lateralitat a partir del moviment». A més, aquest tipus de taller «ajuda a millorar la capacitat de concentració i l’atenció mitjançant la percussió sobre el cos».
 
L’activitat es treballa a partir del mètode SSM, que es vertebra en tres eixos principals: la senyalització (sessions pràctiques amb indicacions a temps real), la seqüenciació (exercicis i activitats sistematitzades) i la música (llenguatge d’expressió i creació). 
 
Inscripcions / Les inscripcions s’han de formalitzar a [email protected] i la capacitat es limita a trenta participants per grup. Hi col·laboren la Fundació Anna Riera i el Comú d’Andorra la Vella. 
 
Altres activitats de l’ONCA / D’altra banda, l’ONCA va realitzar ahir un concert al vestíbul del Consell General en motiu de la Constitució, on més d’un centenar de persones van assistir van gaudir dels 17 temes que va interpretar l’orquestra corresponents a bandes sonores de pel·lícules de totes les èpoques.
 
Tanmateix, durant la jornada de commemoració, es van fer visites guiades a la Casa de la Vall, el concert de l’Andorra Gospel Cor i la ballada de sardanes, que va posar el punt i seguit abans de la recepció oficial d’autoritats d’aquest dimarts al vespre.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT