PUBLICITAT

Barcelona

Barcelona descarta la candidatura als Jocs d’Hivern

L’ajuntament deixa la porta oberta per acollir l’activitat al 2030

Per EL PERIÒDIC

Compareixença de l’Ajuntament de Barcelona sobre els Jocs d’Hivern.
Compareixença de l’Ajuntament de Barcelona sobre els Jocs d’Hivern. | ACN
La candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2026 ja és història. Tal com ja havia passat amb el projecte del 2022, l’Ajuntament barceloní va confirmar ahir que renuncia definitivament a presentar la proposta al Comitè Olímpic Internacional (COI) per als Jocs d’Hivern que s’han de celebrar d’aquí a nou anys, malgrat que deixa oberta la porta oberta per al futur; com a molt aviat, l’any 2030.
 
Segons informa RàdioSeu, en una compareixença conjunta, els tinents d’alcalde Jaume Asens (Barcelona en Comú) i Jaume Collboni (PSC); el comissionat d’Esports, David Escudé, i els portaveus de grup Maite Fandos (Grup Demòcrata), Juanjo Puigcorbé (ERC) i Santiago Alonso (C’s) van explicar que la decisió es va prendre després de consensuar les conclusions de la comissió no permanent. L’oposició havia forçat a desenvolupar aquesta comissió després que a l’inici de la legislatura el govern municipal (llavors format només pels comuns) va anunciar la intenció de retirar el projecte plantejat inicialment pel darrer alcalde socialista, Jordi Hereu, i adoptat també posteriorment pel convergent Xavier Trias. 
 
Al respecte, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, celebra que l’Ajuntament de Barcelona no tanqui la porta a l’aposta per organitzar uns jocs olímpics d’hivern Barcelona-Pirineus i que s’hagi passat el lideratge d’una possible candidatura al Govern de Catalunya. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT