PUBLICITAT

Andorra la Vella

La limitació dels bancs a les asseguradores «ja ve de lluny»

Les esmenes tenen l’objectiu de ratificar el que dicta la llei del 2013

Per M. S.

Jordi Cinca, ministre portaveu, durant la roda de premsa d’ahir.
Jordi Cinca, ministre portaveu, durant la roda de premsa d’ahir. | sfga / javiladot
El titular de la cartera de finances i ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que les esmenes pel que fa a la limitació de la participació del 25% del capital social per part dels bancs a les entitats asseguradores de no vida «no són cap novetat», ja que aquesta condició «ja es va recollir a la llei que regula les entitats financeres de l’any 2013». «Aquesta esmena, proposada pel PS i a la que també s’afegeix DA, simplement ratifica el que la llei de fa quatre anys ja regula», va explicar Cinca, precisant que d’aquesta manera la limitació «es farà a totes dues bandes».
 
Pel que fa a l’enorme quantitat d’esmenes presentades pels diversos grups parlamentaris, Cinca va explicar que «no altera en res els principals objectius de la normativa, que se centren en adaptar la situació d’aquestes entitats a les normatives europees i als marcs de solvència número dos». En el cas de les asseguradores de vida, però, no s’estableix cap limitació per considerar que comercien amb productes financers «propis d’aquestes entitats».
 
Recordem que l’Executiu té preparades un total de 140 esmenes per introduir canvis importants al projecte legislatiu, després de les demandes expressades per les entitats del sector en els darrers dies.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT