PUBLICITAT

Andorra la Vella

Centreamèrica, a prop

Sis països participen en el primer Fòrum d’oportunitats de negoci amb Andorra per plantejar opcions empresarials

Per El Periòdic

El ministre Saboya amb l’ambaixadora Osterlof, ahir.
El ministre Saboya amb l’ambaixadora Osterlof, ahir. | sfga/javiladot
Guatemala, el Salvador, Hondures, Costa Rica, Nicaragua i Panamà: una regió de 500.000 quilòmetres quadrats i 50 milions de persones. Representats i diplomàtics dels sis països van participar ahir en el primer Fòrum d’oportunitats de negocis entre Andorra i Centreamèrica amb l’objectiu de trobar nínxols de mercat empresarials i econòmiques. La iniciativa, impulsada per Actua, pretén concretar sinergies entre empreses de les dues bandes.
 
L’any passat, el PIB de Centreamèrica va créixer un 4,7% i les perspectives per aquest any són similars, segons va explicar l’ambaixadora de Costa Rica i coordinadora de Centreamèrica, Doris Osterlof. La regió exporta sobretot productes agrícoles (pinya, cafè, fruites tropicals, etcètera), sobretot als Estats Units i a Europa. «Tenim una regió que, malgrat les bretxes estructurals, ha fet un esforç molt important per posicionar-se a nivell mundial», va declarar Osterlof.

Centreamèrica s’ha fixat en Andorra per portar-hi també els seus productes i serveis i per «generar oportunitats». L’ambaixadora va comentar que al «turisme d’alt nivell» que visita Andorra «els podem oferir productes d’alta qualitat». També es podrien originar aliances dins els clústers de Salut i d’Educació, informa l’ANA.
El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica d’Andorra, Josep Maria Missé, va plantejar d’altres possibles aliances com, per exemple, relacionades amb el sector financer, el de serveis o el de la construcció. Missé va admetre que en l’actualitat no hi ha empreses de Centreamèrica radicades a Andorra, però espera que d’accions com la d’ahir s’obtinguin «resultats posteriors» beneficiosos. Missé va augurar «un repunt d’empreses de Centreamèrica» que els pròxims mesos «ens demanaran informació i més contacte per veure com invertir a Andorra». 
 
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va recordar durant el Fòrum que el futur d’Andorra «és interdependent a l’economia global» i, per tant, accions com aquestes són necessàries per «explorar oportunitats de futur per a l’economia del país».
PUBLICITAT
PUBLICITAT