PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CASS empara els fills de temporers

La condició es manté fins els 25 anys amb especificitats

Per EL PERIÒDIC

Servei d'Immigració d'Andorra.
Servei d'Immigració d'Andorra. | ANA
La consellera general del Grup Parlamentari Mixt Rosa Gili va trametre una pregunta escrita al Govern demanant quina és la situació quant a cobertura mèdica dels infants de treballadors temporers al Principat i si hi ha alguna diferència segons l’edat dels menors. 
 
En resposta, l’Executiu va detallar ahir que en cas que l’infant «tingui l’autorització d’immigració de residència a Andorra», les prestacions de reembossament van a càrrec de la seguretat social andorrana, «atès que els fills de la persona assegurada directa o del seu cònjuge són assegurats indirectes sempre que resideixin de manera legal al Principat i que siguin menors de 18 anys». 
 
A més, el Govern va puntualitzar que la condició de persona assegurada indirecta «es manté fins als 25 anys quan cursen estudis en un establiment d’ensenyança reconegut i no treballen de forma regular».
 
D’altra banda, en cas que l’infant no tingui l’autorització d’immigració de residència a Andorra i resideixi a Espanya, França o Portugal, s’apliquen «les disposicions dels convenis bilaterals de seguretat social amb dits països». Tanmateix, d’acord amb els convenis bilaterals els infants que no tenen la residència legal a Andorra, tenen dret a través del formulari de conveni a les prestacions d’immediata necessitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT