PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Homenatge al pare Cebrià Baraut amb motiu del seu centenari

La commemoració s’organitza amb la col·laboració d’entitats i associacions culturals del país i també de fora

Per EL PERIÒDIC

El pare Cebrià Baraut i Obiols.
El pare Cebrià Baraut i Obiols. | EL PERIÒDIC
Amb motiu del centenari del naixement del pare Cebrià Baraut i Obiols (el Vilar de Cabó, Alt Urgell, 21 de maig del 1917 - Montserrat, 8 de juny del 2003), el 21 de maig, el Ministeri de Culturaprepara un programa d’activitats de difusió per celebrar-ho. La commemoració s’organitza amb la col·laboració d’entitats i associacions culturals del país i també de fora.
 
El Govern ha homenatjat la figura i el treball del pare Baraut, historiador i monjo benedictí que va dedicar gran part de la seva trajectòria a l’edició de les fonts documentals d’Andorra i al coneixement i a la difusió de la seva història, en diverses ocasions: el 2001, Cultura va editar Miscel·lània a Dom Cebrià Baraut i Obiols, i el 2004, els ajuts d’investigació i recerca dotats per l’Arxiu Nacional, des del 2000, es van passar a anomenar Ajuts d’investigació i recerca històrica Cebrià Baraut i Obiols.
 
Del 1963 i fins al 2000, el pare Baraut va residir llargues temporades a la casa montserratina d’Andorra, des d’on es va dedicar intensament a l’estudi de la història del Principat; el 1965 va crear la col·lecció Monumenta Andorrana i el 1976 els Quaderns d’Estudis Andorrans, dels quals ja se n’han publicat nou volums.
 
Com a reconeixement a la seva tasca cultural, Baraut i Obiols va ser guardonat amb els títols d’andorrà d’honor i de membre del Comitè andorrà de Ciències Històriques. L’any 1991 la Fundació Jaume I li va atorgar el Premi de l’actuació cívica. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT